Samenvatting: Jong FC Twente ondanks uitstekende Plattel onderuit bij Kozakken Boys

Voor Jong FC Twente stond er zaterdag een uitwedstrijd op het programma bij Kozakken Boys. Er werd met 2-0 verloren. Hierdoor staat de ploeg van trainer Paul Bosvelt onderaan in de Tweede Divisie.

[google]Jong FC Twente begon niet goed aan de wedstrijd. Al direct bij de aftrap werd er balverlies geleden waardoor er een grote kans onstond. Gelukkig kon doelman Timo Plattel redding brengen. Toch kwam Twente niet veel later in de 4e minuut op achterstand. De score werd met een strafschop voor Kozakken Boys in de tweede helft uitgebreid. FC Twente moest ook nog met 10 man verder, want Benamar kreeg zijn tweede gele kaart. Doelman Plattel zorgde met een aantal prima reddingen dat de score niet verder uitliep voor Kozakken Boys.

De beloften van FC Twente staan door deze nederlaag dus op de 18e plaats. Er werd pas 2 keer gewonnen. Dit deden ze tegen Jong Vitesse en Katwijk. Verder werd er twee keer gelijkgespeeld en de overige acht wedstrijden gingen verloren. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Excelsior Maasluis op het programma. Er wordt om 18:00 afgetrapt op het trainingscentrum in Hengelo.