Jong FC Twente - FC Emmen 1-2

Jong FC Twente is er vanavond niet in geslaagd haar tweede thuisoverwinning binnen te slepen. In de eigen Grolsch Veste waren de bezoekers uit Emmen met 1-2 te sterk. Lange tijd leek het duel af te stevenen op een 1-1 gelijkspel totdat FC Emmen speler, en tevens Tukker van geboorte, Weghorst in blessuretijd de 1-2 binnen werkte. Een domper voor de manschappen van Jan Zoutman die nu al vijf wedstrijden wachten op een overwinning na een veelbelovende seizoensstart.

Voor aanvang van de wedstrijd was er een minuut stilte in verband met het overlijden van Arend van der Wel. Jong FC Twente speelde met rouwbanden.

Het was uitgerekend voormalig FC Twente speler Bannink die de score in de 26e minuut wist te openen. Dit was tevens de ruststand. Na de pauze kwam Jong FC Twente al vrij snel op gelijke hoogte door een doelpunt van Tim Hölscher. Beide ploegen gingen in de slotfase voor de volle winst waardoor er veel ruimte ontstond op het veld. FC Emmen wist hiervan te profiteren door een kopgoal van de in Borne geboren Weghorst, Jong FC Twente in mineur achterlatend.

Door de nederlaag blijft Jong FC Twente steken op de 15e plek in de Jupiler League met 8 punten uit 8 wedstrijden. FC Emmen steeg door de overwinning van de 13e naar de 7e plek.