Samenvatting knotsgekke Overijsselse derby PEC Zwolle - FC Twente (v)

FC Twente Vrouwen heeft zondagmiddag de competitie hervat met de Overijsselse derby tegen PEC Zwolle. De ploeg van Robert de Pauw had in Zwolle wat goed te maken na de blamage eerder dit seizoen in eigen huis. Toen verloren de Tukkers in Enschede met maar liefst 4-1. Vandaag nam FC Twente revanche en won in een knotsgek duel met 4-1.

Wat er binnen de eerste vijf minuten gebeurde, mag als uniek worden bestempeld. Er werd maar liefst drie keer gescoord in slechts drie minuten tijd. In de derde minuut was het Giesen die FC Twente op 1-0 zette. Binnen een minuut scoorde PEC Zwolle via Pluim de gelijkmaker. Opnieuw een minuut later was het Renate Jansen die FC Twente weer op voorsprong zette. Helaas was het vervolg van de eerste helft minder spectaculair en was de 2-1 tevens de ruststand.

Tweede helft

In de tweede helft wist FC Twente de score uit te breiden. Hierbij kreeg het hulp van PEC Zwolle-keeper Pondes die de bal in de 50e minuut in eigen doel stompte. In de 71e minuut vergrootte FC Twente de voorsprong naar 4-1 door opnieuw een eigen doelpunt van de thuisploeg. Het was een schot van Casparij dat van richting werd veranderd.

Ranglijst

Door de overwinning blijft FC Twente in het spoor van koploper Ajax dat vrijdag al met 2-1 won van het ADO Den Haag van Sjaak Polak. Het verschil blijft één punt. Volgende week zondag speelt FC Twente de topper op bezoek bij PSV. Ook deze wedstrijd zal live worden uitgezonden op ESPN.