Samenvatting: Nagenieten van heerlijke bekerzege op FC Groningen

FC Twente ging donderdagavond in het kader van de TOTO KNVB Beker op bezoek bij FC Groningen. In het Hitachi Capital Mobility Stadion wist de ploeg van trainer Marino Pusic de geplaagde thuisploeg een nieuwe dreun te geven. De Tukkers wonnen het bekerduel met 0-2 van FC Groningen door doelpunten van Javier Espinosa en Peet Bijen.

De eerste helft van het bekerduel was niet om over naar huis te schrijven. Beide ploegen speelden ondermaats, maar toch was het FC Twente dat op een 0-1 voorsprong kwam. Vlak voor rust profiteerde Nacho Monsalve van zwak uitverdedigen van Tim Handwerker, die de bal gaf aan Matthew Smith die vervolgens Espinosa met een prima pass vrij speelde. De Spanjaard faalde niet oog in oog met de veelbesproken Sergio Padt: 0-1.

Na rust trok FC Twente het initiatief naar zich toe en raakte het via Aitor Cantalapiedra en Espinosa tweemaal de paal, maar in de 68ste minuut was het wel raak voor de Tukkers. Uit een vrije trap van Aitor wist Bijen de 0-2 binnen te knikken, waarmee de wedstrijd eigenlijk wel beslist was.

FC Groningen spartelde in het laatste kwart van de wedstrijd nog wel wat tegen, maar kwam niet echt tot kansen. FC Twente daarentegen verzuimde om de murw gebeukte tegenstander nog meer pijn te doen, maar desalniettemin zal men tevreden zijn met geboekte resultaat. Hieronder de samenvatting van de bekerwedstrijd om nog eens lekker na te genieten van de heerlijke bekerzege.