Samenvatting: Oosterwijk scoort tijdens verloren oefenduel tegen Vfl Wolfsburg

FC Twente heeft donderdagmiddag een oefenwedstrijd gespeeld tegen het Duitse Vfl Wolfsburg. De wedstrijd om 13:00 uur afgetrapt in het AOK stadion dat gelegen is direct naast de Volkswagen Arena. FC Twente verloor de wedstrijd met 2-1. Het enige Twentse doelpunt kwam op naam van invaller Jari Oosterwijk.

Verbeek moest het vanmiddag stellen zonder de internationals Fredrik Jensen, Richard Jensen, Thomas Lam, Isaac Buckley Ricketts, Joël Drommel en Marko Kvasina. Ook afwezig waren Hidde ter Avest, Oussama Assaidi, Haris Vuckic en Danny Holla. Alle vier de spelers kampen met blessures. Jelle van der Heijden mocht als verdedigende middenvelder in de basis starten op de plek waar Thomas Lam tegen PSV uitblonk. Nikola Gjorgjev startte ook in de basis hij nam de plek in van de andere Fins international, Fredrik Jensen.

Na 45 minuten stond dezelfde stand op het scorebord als bij de aftrap. Wolfsburg was de bovenliggende partij, maar het was Brondeel die de eerste helft goed zijn taken uitvoerde. Hij pakte een vrije trap en wist een één op één duel met Mario Gomez in zijn voordeel te beslissen.

[google]In de tweede helft veel nieuwe namen bij FC Twente. Hengelman, Hooiveld, Laukart, Oosterwijk, George, Trajkovski en Sambissa vielen in voor Brondeel, Thesker, Cuevas, Liendl, Tighadouini, Boere en Slagveer. Voor Sambissa was het zijn officieuze debuut in het eerste van FC Twente.

Na rust was het Wolfsburg dat de score opende. In de 53e minuut werkte Osimhen de bal langs de ingevallen doelman Hengelman. Lang konden de Duitsers niet genieten van de voorsprong want na een uur spelen scoorde Oosterwijk met een fraai afstandsschot de 1-1. Toch was het in de 68e minuut wederom de thuisploeg die de leiding nam. Deze keer was het Knoche die de bal achter Hengelman werkte. Het was tevens de eindstand.