Samenvatting PEC Zwolle - FC Twente oefenwedstrijd 14-4-2022 (1-1)

Omdat er komend weekend geen competitievoetbal wordt gespeeld, heeft FC Twente donderdagmiddag een besloten oefenwedstrijd ingelast. Zie de samenvatting van deze wedstrijd onderaan dit bericht. De Tukkers namen het in het Mac3park stadion op tegen PEC Zwolle dat afgelopen zondag de rode lantaarn overdroeg aan Sparta na een 2-1 overwinning op AZ.

Bij FC Twente waren Ricky van Wolfswinkel en Daan Rots afwezig. De clubtopscorer is ziek en Rots kampt met een enkelblessure die hij afgelopen weekend opliep tegen NEC. Onderzoek heeft uitgewezen dat hij er enkele weken uit ligt. Jans begin met negen andere namen ten opzichte van de wedstrijd tegen NEC. Alleen Limnios en Ugalde mochten blijven staan.

Al vroeg in de wedstrijd kwam FC Twente op een 1-0 voorsprong. Na een goede actie van Cleonise op rechts was het Ugalde die bij de tweede paal tekende voor de 1-0. In de 24e minuut werd het weer gelijk door De Waal. Hierbij zag doelman De Lange er niet goed uit. De 1-1 was direct ook de ruststand.

In de rust bleven Bruns, Staring en Limnios achter in de kleedkamer. Zij werden vervangen door Smal, Sadílek en Misidjan. Sadílek kreeg slechts 25 minuten speeltijd en werd in de 70e minuut gewisseld voor Zerrouki. Dit zal waarschijnlijk te maken hebben met de aanslagen die hij tegen NEC te verwerken kreeg. Beide teams kwamen in de tweede helft niet tot scoren. Eindstand 1-1.