Samenvatting PEC Zwolle - FC Twente (v) seizoen 2021-2022 (1-3)

FC Twente begon zondagmiddag aan het derde en laatste deel van de competitie. De ploeg van Rober de Pauw ging op bezoek bij PEC Zwolle wetende dat concurrent Ajax eerder dit weekend als had gewonnen. Om in het spoort te blijven moest er worden gewonnen. Dit deed FC Twente, al ging het moeizaam.

In de eerste helft viel er weinig te genieten. Na een half uur spelen wist FC Twente nog geen enkele keer echt gevaarlijk te worden. Vlak voor rust kwam de ploeg zelfs op achterstand. In de 44e minuut speelde de ervaren Renate Jansen de bal terug, maar die werd onderschept door een speelster van de Zwollenaren. Ook de jarige Van Domselaar zag er vervolgens allesbehalve sterk uit. Ruststand 1-0 voor PEC Zwolle.

FC Twente ging in de tweede helft op jacht naar de overwinning, maar stuitte op veel weerstand van de Zwollenaren. Toch was het eredivisietopscorer Kalma die in de 75e minuut de belangrijke gelijkmaker scoorde. Het was alweer haar 26e doelpunt van het seizoen. Vijf minuten later scoorde FC Twente opnieuw. Het was Olislagers die uithaalde vanaf rand 16 en de bal in de verre hoek werkte. 2-1.

In de 84e minuut een triest moment voor de kersvers Oranje-international Van Dooren. Ze werd uit de wedstrijd geschopt door voormalig FC Twente-verdediger Darnoud. Van Dooren verliet huilend het veld. Diep in blessuretijd scoorde ook Stolze nog de 3-1. Dit was tevens de eindstand. Het gat met koploper Ajax blijft hiermee slechts één punt.