Samenvatting PSV - FC Twente seizoen 2021-2022 (5-2)

Zaterdagmiddag stond voor FC Twente de uitwedstrijd tegen PSV op het programma. Jans was voor de wedstrijd positief gestemd omdat zijn ploeg dit seizoen al vaker punten pakte tegen voetballende ploegen. Helaas werd het zaterdag niet zo'n dag want Jans zag zijn ploeg verliezen met grote cijfers; 5-2.

Vlak voor de aftrap werd bekend dat Lars Unnerstall niet onder de lat zou staan. Hij heeft een lichte blessure opgelopen in de bekerwedstrijd tegen SV OSS '20 en werd vervangen door Jeffrey de Lange die hiermee zijn basisdebuut maakte in de eredivisie. Verder startte Jans met Smal in plaats van Oosterwolde, Pleguezuelo voor Troupée en Misidjan als vervanger voor Limnios.

FC Twente kwam goed uit de startblokken, was in de eerste tien minuten de bovenliggende partij en kreeg direct twee levensgrote kansen via Van Wolswinkel die hier slordig mee omging. Toch was het FC Twente dat in de 13e minuut de score opende. Op aangeven van Smal was het Vlap die de bal via de arm van Drommel in het doel werkte. Lang kon FC Twente niet genieten van de voorsprong want een minuut na de openingstreffer scoorde Vertessen de 1-1.

Ondanks het feit dat FC Twente goed in de wedstrijd zat en ook kansjes creëerde, was het PSV dat in de 27e minuut op voorsprong kwam. Het was de Israëlische spits Zahavi die de voorzet van Teze snoeihard langs De Lange werkte. Dit tot onvrede van Jans die na een wegwerpgebaar weer plaatsnam in de dug-out. Na de 2-1 kwam FC Twente weinig meer aan de bal, maar scoorde vlak voor rust via een schitterend afstandsschot van Zerrouki wel de 2-2. De Algerijns international haalde uit van zo'n 25 meter en passeerde Drommel in de kruising.

Tweede helft

Waar FC Twente de betere was in de eerste minuten na de aftrap van de eerste helft, was het in de tweede helft PSV dat sterker begon. Toch was het FC Twente dat in de 53e minuut een grote kans kreeg via Vlap nadat Misidjan een uitworp van Drommel onderschepte. De inzet van Vlap ging echter naast.

Een minuut later was het PSV dat wel wist te scoren via opnieuw Vertessen die wel raad wist met een afvallende bal. Vier minuten later stond zelfs de 4-2 op het scorebord door het eerste doelpunt van Venicius in het shirt van PSV. Hier bleef het helaas niet bij voor FC Twente. Dezelfde Venicius scoorde vijf minuten later in de 63e minuut ook de 5-2.

In de 67e minuut greep Jans in middels een vierdubbele wissel. Ugalde, Bosch, Ilic en Limnios kwamen in het veld voor Van Wolfswinkel, Zerrouki, Vlap en Misidjan. De boodschap voor het viertal was duidelijk; de schade beperkt houden. Dit lukte. PSV kreeg nog wel enkele kansen, waaronder een schot op de paal, maar die werden niet omgezet in doelpunten. Vlak voor tijd gebruikte Jans ook nog zijn laatste wissel. Cleonise kwam in de ploeg voor Rots.