Samenvatting RKC Waalwijk - FC Twente seizoen 2021-2022 (1-2)

Samenvatting RKC Waalwijk - FC Twente  seizoen 2021-2022 (1-2)

Vrijdagavond troffen RKC Waalwijk en FC Twente elkaar in het Mandemakers Stadion. Het was de wedstrijd tussen de nummers dertien en vijf van de eredivisie met een gat van maar liefst 19 punten. Beide ploegen wilden de drie punten. RKC om weg te komen uit de gevarenzone en de Tukkers in de jacht om plek vier. Het was FC Twente dat er met de punten vandoor ging.

Jans besloot Brenet en Misidjan te belonen voor hun invalbeurt tegen Go Ahead Eagles. Hierdoor moesten Troupée en Limnios plaatsnemen op de bank. Vlak voor de wedstrijd moest Jans noodgedwongen nog een wijziging doorvoeren. Het was aanvoerder Pröpper die teveel last had van een tik die hij kreeg tijdens de training. Hij werd vervangen door Bruns die hiermee zijn basisdebuut maakte.

RKC begon scherper, zette hoog druk en kreeg in de eerste zes minuten twee grote kansen. Twee keer was het Unnerstall die zijn kwaliteiten toonde en hiermee een achterstand wist te voorkomen. RKC was de bovenliggende partij en pas in de 20e minuut was daar het eerste wapenfeit van de Tukkers. Het was Zerrouki die uithaalde van 20 meter, maar hij wist Vaessen niet te verrassen.

In de 23e minuut was het toch FC Twente dat op voorsprong kwam. Na een versnelling gaf Misidjan de bal mee aan Van Wolfswinkel die Vaessen wel wist te verrassen door de bal niet in de verre, maar de korte hoek te schieten. Het was alweer zijn twaalfde van het seizoen.

Na de openingstreffer kantelde het spelbeeld volledig en had Brenet in de 28e minuut de 2-0 moeten scoren. Hij kreeg de bal op een presenteerblaadje van Vlap, maar schoot de bal van zo'n zeven over het doel. In de 42e minuut kreeg ook Misidjan op aangeven van Rots nog een levensgrote kans. De bal stuiterde vlak voor zijn voet op waarna hij de bal ook over werkte. Ruststand 1-0 FC Twente.

Tweede helft

Na rust ging FC Twente door waar het gebleven was, het missen van grote kansen. In de 47e minuut kreeg Misidjan opnieuw een grote kans, maar weer werkte hij de bal over. Hiermee hield hij RKC onnodig in leven. Hetzelfde deed Rots in de 55e minuut toen hij oog in oog faalde met Vaessen. Als je zelf niet scoort, dan scoort vaak de tegenstander. Dit gebeurde vlak voor een uur spelen, maar het was basisdebutant die een gevaarlijke bal knap uit de zestien werkte.

In de 74e minuut gebeurde waar iedereen voor vreesde. Het was Odgaard die het vanuit een onmogelijke afstand probeerde, maar toch Unnerstall wist te verschalken. Voor Jans reden om direct drie keer te wisselen. Cerny, Limnios en Ugalde werden ingebracht voor Vlap, Rots en Misidjan. In de 80e minuut een grote kans voor RKC, maar deze keer was Unnerstall wel alert door de bal uit de korte hoek te houden. Dat was maar goed ook want in de 90e minuut was het uitgerekend de gepasseerde Limnios die de winnende 2-1 scoorde.