Samenvatting sc Cambuur - FC Twente seizoen 2022-2023 (0-1)

FC Twente heeft zondagmiddag op het laatste moment gewonnen van sc Cambuur. In de absolute slotfase wist Van Wolfswinkel via de stip de Tukkers naar de 1-0 overwinning te schieten. Hierdoor dichtten de Tukkers het gat met de top van de eredivisie. Dit doordat PSV en AZ dit weekend verloren en Feyenoord niet verder kwam dan een gelijkspel.

De ploeg van Pascal Bosschaart begon scherp aan de wedstrijd. Al binnen de minuut kreeg Van der Water vanaf vijf meter de kans om sc Cambuur op voorsprong te schieten. De aanvaller raakte echter de lat. Dit leidde echter niet een kansenregen in. Zonder echte kansen van beide kanten te hebben gehad kwam in de 21e minuut een domper voor FC Twente. Smal moest het veld namelijk al vroeg verlaten wegens slecht zicht van de verdediger.

Het restant van de eerste helft bleef hetzelfde speelbeeld behouden. Beide ploegen slordig aan de bal en geen echte kansen die gecreëerd werden. Een hoofdrol was weggelegd voor scheidsrechter Jochem Kamphuis die maar liefst vier gele kaarten trok. Dit tot ontevredenheid bij meerdere spelers. Zonder een echte kans te hebben gehad ging FC Twente rusten met een 0-0 stand.

Ook in de tweede helft ontbraken echt grote kansen. Na een uur spelen had Vlap aan Twentse zijde de grootste kans gehad. Na goed combinatiewerk kreeg de middenvelder de ruimte om vanaf ‘randje zestien’ te schieten. Dit schot ging echter over. Pas een kwartier voor tijd begonnen er daadwerkelijk kansen te komen voor de ploeg van Jans.

Nadat Steijn al dichtbij was na goed terug koppen van Van Wolfswinkel, was het Rots die vanaf de rand van het strafschopgebied de paal raakte. Ondanks enkele gevaarlijke momenten van Steijn, viel er van een heuse kansenregen niet te spreken. In de laatste minuut van de extra tijd schoot Van Wolfswinkel de bal tegen de uitgestoken arm van Schmidt aan. Na het kijken van de beelden gaf Kamphuis de penalty aan FC Twente, die Van Wolfswinkel feilloos benutte.

Scoreverloop

90+6' Van Wolfswinkel (0-1)