Samenvatting sc Heerenveen - FC Twente seizoen 2020-2021 (0-0)

sc Heerenveen en FC Twente hebben zaterdagavond speelronde 27 van de eredivisie afgetrapt. Het was voorafgaand aan de wedstrijd het treffen tussen de nummers elf en acht waarbij de Tukkers drie punten voorsprong hadden op de Friezen. Dit verschil had op basis van de kansen zes punten moeten worden, maar de Tukkers hadden pech en moesten genoegen nemen met slechts een punt.

Jans besloot de wedstrijd te starten zonder clubtopscorer Danilo. De Braziliaan is geen schim meer van de speler die hij was voor de winterstop. De trainer hoopt Danilo hiermee te prikkelen. Ilic was zijn vervanger. Daarnaast keerde Brama terug in de ploeg ten koste van Roemeratoe.

In de eerste helft had FC Twente het betere van het spel, maar had weinig geluk in de afronding. Na een half uur spelen kreeg Narsingh een grote kans, maar zag zijn bal van de lijn gehaald worden. Zes minuten later was het Bosch die die doelman passeerde, maar zijn inzet sprong via de paal terug in het veld. Tot overmaat van ramp verloor Jans ook nog eens zijn aanvoerder. Brama moest in de slotminuut van het eerste bedrijf het veld verlaten met een blessure.

Tweede helft

In de tweede helft werd het gemis van Brama direct duidelijk. FC Twente moest het initiatief laten aan sc Heerenveen dat na een uur spelen een grote kans kreeg via Siem de Jong. Hij mocht vanaf rand zestien vrij uithalen, maar schoot de bal recht op Drommel. Vlak daarna direct ook de eerste kans van FC Twente. Bosch raakte een voorzet van Oosterwolde half waarna zijn inzet weg kon worden gehaald voor de doelmond.

Het kwartier daarna gebeurde er vrij weinig. Heerenveen wisselde drie keer waarna ook Jans in de 76e minuut zijn eerste wissel besloot uit te voeren. Danilo werd ingebracht voor Ilic die het naar behoren deed als vervanger van de clubtopscorer. In de 81e minuut wisselde de trainer van Heerenveen zijn laatste twee spelers waarna Jans in de 88e minuut zijn tweede wisselmogelijkheid gebruikte. Hij bracht Markelo voor Bosch.

In de slotminuut was FC Twente dichtbij de overwinning. Menig wipte de bal over de doelman, maar zag zijn bal op de paal belanden. Het was duidelijk dat het niet zo mocht zijn voor de Tukkers die bleven steken op een 0-0 gelijkspel. Het was alweer het zevende gelijkspel in het jaar 2021.