Samenvatting sc Heerenveen - FC Twente seizoen 2021-2022 (2-3)

FC Twente heeft zondagmiddag voor de vierde keer op een rij weten te winnen in de eredivisie. Nadat Vitesse, FC Utrecht en AZ eerder werden verslagen, werd er zondagmiddag met 2-3 gewonnen van sc Heerenveen.

Heel lang leek het een makkelijke middag te gaan worden voor de Tukkers. Na ongeveer een uur spelen was de stand namelijk 0-3. Toch kwamen de Friezen nog terug in de wedstrijd. Zo werd het onverwachts spannend in de slotfase. Uiteindelijk trokken de Enschedeërs de overwinning over de streep.

Net als afgelopen donderdag begon de wedstrijd ook nu flitsend voor FC Twente. Wederom was het Ricky van Wolfswinkel die zijn ploeg vroeg op voorsprong wist te zetten. Nadat Van Wolfswinkel eerder een elleboog in zijn gezicht te verwerken kreeg van Ibrahim Dresevic, schoot hij koelbloedig binnen vanaf de strafschopstip.

Geheel volgens het patroon van de wedstrijd tegen AZ kreeg Daan Rots vervolgens de uitgelezen kans op de 0-2. Rots kreeg wellicht teveel tijd en stuitte daarom op Erwin Mulder. Later in de tweede helft leek Ramiz Zerrouki te tekenen voor de tweede Twentse treffer. De prachtgoal van Zerrouki werd echter afgekeurd wegens buitenspel.

Vlak voor rust kwam de tweede treffer er voor Ron Jans en zijn mannen dan toch. Na een verkeerde terugspeelbal van Milan van Ewijk kon Rots de bal voor de voeten van Mulder wegtikken. Voor een leeg doel kon de vleugelaanvaller vervolgens tekenen voor een 0-2 ruststand.

De tweede helft

Het tweede bedrijf begon erg rustig. Voor FC Twente leek het niet meer te hoeven, terwijl de Friese tegenstanders het niet meer leken te kunnen. Rond de 65ste minuut werd de Twentse voorsprong toch nog uitgebreid. Sven van Beek zag niet dat de ingevallen doelman Xavier Mous zijn doel had verlaten en speelde hem terug in het eigen net. Van Beek werd opgejaagd door Van Wolfswinkel, die later claimde dat hij de bal als laatste raakte.

Nu leek de wedstrijd dan echt helemaal klaar, echter deed sc Heerenveen toch nog wat terug. Robin Pröpper veranderde een schot van Tibor Halilovic van richting en maakte zo de 1-3 mogelijk. Niet veel later kwamen de Friezen helemaal terug in de wedstrijd. Henk Veerman wist vanuit een afgemeten voorzet namelijk voor 2-3 te zorgen. In een spannende slotfase wisten de mannen van Jansen echter niet voor een derde treffer te zorgen.

De opstelling: Unnerstall, Everink ('63 Pleguzeuelo), Hilgers, Pröpper, Smal, Zerrouki ('63 Brama), Sadílek, Vlap ('75), Rots, Van Wolfswinkel ('79 Ugalde), Limnios ('79 Misidjan).