Samenvatting sc Heerenveen - FC Twente seizoen 2022-2023 (2-1)

FC Twente heeft zondagmiddag punten verspeeld tegen sc Heerenveen. Om 14:30 uur werd er in een regenachtig Abe Lenstra Stadion afgetrapt. Het duel was voorafgaand het duel tussen de nummer vijf en zes van de eredivisie. Door de 2-1 overwinning van de Friezen blijft FC Twente vijfde en sc Heerenveen zesde.

Binnen twee minuten stonden de Tukkers al op een 1-0 voorsprong. Van Ewijk ging achterin bij sc Heerenveen in de fout. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot Misidjan zeer koelbloedig raak. Na 20 minuten was het Misidjan die de score bijna verdubbelde. De linksbuiten schoot oog in oog met Noppert echter net naast. Twee minuten later was het Van Wolfswinkel die zijn bal op de lat zag gaan.

Waar FC Twente op zoek was naar de 2-0, was het uiteindelijk sc Heerenveen die eerder het net wist te vinden. Van Ewijk maakte oog in oog met Unnerstall zijn fout bij de 1-0 goed en zette de Friezen op gelijke hoogte. Niet veel later was het in de 36e minuut Bochniewicz die de bal vanaf vijf meter binnen kon koppen. Na die goal kwam het scorebord tot de rust niet meer in beweging. Ruststand 2-1.

De tweede helft kende een start zonder echt grote kansen. Cerny was voor FC Twente het dichtstbij door van achttien meter het te proberen. Zijn inzet werd echter makkelijk gekeerd door Noppert. In de 69e minuut kwam er dan een grote kans. sc Heerenveen kreeg namelijk een penalty nadat Pröpper Sarr binnen het strafschopgebied neerhaalde. De inzet van laatstgenoemde werd echter knap gered door Unnerstall.

Vervolgens brak er opnieuw een periode aan zonder grootte kansen. Pas vlak voor tijd kwam er opnieuw een grote kans voor de ploeg uit Friesland. Sarr ging vanaf eigen helft alleen op Unnerstall af. De keeper van FC Twente wist de spits van scoren te houden. In de slotminuten was het nog Ugalde die gevaarlijk werd in de lucht. De spits kopte echter net over. Zo bleef het bij 2-1 in Friesland.

Scoreverloop

2' Misidjan (0-1)

28' Van Ewijk (1-1)

36' Bochniewicz (2-1)