Samenvatting Sparta - FC Twente seizoen 2021-2022 (0-1)

Na de derde interlandbreak van het seizoen, stond zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Sparta op het programma. Door de nieuwe coronamaatregelen werd de wedstrijd gespeeld in een leeg stadion en dat leverde troosteloze beelden op. De wedstrijd was ook niet hoogstaand, maar de drie punten gingen wel mee naar Enschede.

Jans voerde voor de wedstrijd één wisseling door in de basis ten opzichte van de wedstrijd tegen sc Heerenveen. Vlap moest plaatsnemen op de bank en Oosterwolde mocht weer eens starten als linksback. Hierdoor schoof Sadílek door naar het middenveld, zijn favoriete positie.

FC Twente had de eerste helft het meeste balbezit en kreeg ook de beste kansen. Zowel Limnios als Van Wolfswinkel hadden meer moeten doen met de kansen die ze kregen. In beide gevallen lag Sparta-doelman Okoye in de weg.

Bij aanvang van de tweede helft geen wijzigingen bij beide ploegen. Sparta kwam beter uit de kleedkamer en kreeg na vijf minuten spelen bijna een doelpunt cadeau. Een voorzit van Pinto werd via het been van Hilgers van richting veranderd. Gelukkig was Unnerstall alert en wist hij de inzet te keren.

In de 64e minuut besloot Jans zijn eerst wissel door te voeren. Het was de gepasseerde Vlap die werd ingebracht voor Zerrouki. Twee minuten later was daar het eerste wapenfeit van FC Twente in de tweede helft. Het was Brama die na een corner van buiten de zestien uithaalde, maar zijn inzet werd met moeite gepareerd door Okoye.

Langzaam nam FC Twente de regie weer over, maar veel wist de ploeg niet te creëren. Toch was het FC Twente dat wist te scoren. Na ingrijpen van de VAR kregen de Tukkers een strafschop toegewezen. Het was Vlap die na een schot onderuit werd gehaald. Van Wolfswinkel legde aan en faalde niet. 1-0.

Direct volgde een dubbele wissel. Pleguezuelo kwam in de ploeg voor Hilgers en Cerny maakte na tien maanden afwezigheid zijn rentree in de eredivisie. Hij viel in voor Daan Rots. In blessuretijd kwam Cleonise nog in de ploeg voor Limnios en moest Unnerstall nog één keer in actie komen. Het veranderde niets meer aan de stand waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-0 overwinning voor FC Twente.