Samenvatting Sparta Rotterdam - FC Twente seizoen 2022-2023 (1-1)

Vrijdagavond speelde FC Twente de laatste competitiewedstrijd van het kalenderjaar 2022. De Tukkers gingen op bezoek bij Sparta met als missie de Rotterdammers op zes punten te zetten. Dit lukte niet, want ondanks dat FC Twente het meeste recht had op de overwinning bleef de ploeg steken op een 1-1 gelijkspel.

FC Twente moest het doen zonder de basiskrachten Pröpper en Brenet. Pleguezuelo verving zoals verwacht de reserve-aanvoerder, maar voor Brenet maakte Jans een meer verrassende keuze. Niet Everink, maar Salah-Eddine startte als rechtsback

FC Twente maakte direct duidelijk dat het vol voor de winst ging. De ploeg was dominant, alleen bleven grote kansen uit. Na een half uur spelen kreeg Cerny de eerste grote kans na een fout van een Spartaan. Met een verdediger voor zich schoot hij op doel, maar de keeper stond goed gepositioneerd. Beide ploegen moesten uiteindelijk genoegen nemen met een 0-0 ruststand.

Tweede helft

Ook in de tweede helft was het FC Twente dat het initiatief nam, al was de ploeg minder dominant dan in de eerste helft. Ook in het tweede bedrijf bleven de echte grote kansen uit tot de 63e minuut. Het was uitgerekend de kleine Sem Steijn die de score opende met zijn hoofd en zijn vader op achterstand zette. Direct na de 1-0 een dubbele wissel bij FC Twente. Cerny en Misidjan werden naar de kant gehaald voor Cleonise en Rots.

Lang kon FC Twente niet genieten van de voorsprong, want in de 71e minuut kwam de thuisclub op gelijke hoogte. Unnerstall werd gepasseerd in de verre hoek door Verschueren. Zowel FC Twente als Sparta weigerden genoegen te nemen met een gelijkspel waardoor het een interessant duel bleef.

In de 81e minuut het tweede wisselmoment. Ugalde werd ingebracht voor Ricky van Wolfswinkel, de man die de voorgaande vier wedstrijden op rij scoorde. Het veranderde niets meer aan de score, want de wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Hiermee blijft de voorsprong op Sparta drie punten.