Samenvatting Telstar (v) - FC Twente (v) seizoen 2022-2023 (0-4)

Voor FC Twente Vrouwen stond vrijdagavond de zesde competitiewedstrijd op het programma. De missie was duidelijk, de ploeg moest minimaal met 4-0 winnen omdat Ajax eerder deze week al in actie kwam. De Amsterdammers wonnen opnieuw met ruime cijfers en heroverden de koppositie met een doelsaldo van plus drie.

FC Twente ging op bezoek bij nieuwkomer Telstar dat twee weken geleden thuis nog met 7-2 onderuit ging tegen Ajax. Bij rust stond het 2-0 in het voordeel van de Tukkers. Het was topscorer Kalma die in de negende minuut tekende voor haar achtste doelpunt in slechts zes wedstrijden. Dhont verdubbelde in de 17e minuut de score. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft was het opnieuw Kalma die trefzeker was. In de 66e minuut scoorde ze haar negende van het seizoen. Even leek het erop dat FC Twente het niet ging redden, maar in de 89e minuut was daar dan toch de 4-0. Doelpuntenmaker Ella Peddemors. Dit was tevens de eindscore en voldoende om Ajax weer van de koppositie te stoten.