Samenvatting

Samenvatting FC Emmen - FC Twente seizoen 2022-2023 (0-3)

Voor de 31e speelronde van de eredivisie reisde FC Twente af naar De Oude Meerdijk om het tegen FC Emmen op te nemen. De ploeg van trainer Ron Jans kon de vijfde plaats weer overnemen doordat Sparta Rotterdam met 0-1 verloor van PSV. Dit deed het door met 0-3 te winnen. De doelpuntenmakers waren Vlap (tweemaal) en Cerny.

De eerste tien minuten van de wedstrijd waren voor FC Twente. Cerny kreeg een goede kans na een schitterende aanname, maar schoof de bal naast. Na een kwartier spelen nam FC Emmen de wedstrijd echter over. De Drentenaren kregen in de 23e minuut een grote kans via Zivkovic, die bal rakelings naast schoot.

Daarna was het even zoeken naar wie de overhand nam in de partij. FC Twente deed dit uiteindelijk lichtelijk en kreeg via Cerny een grote kans. De Tsjech kreeg na een prachtige één-twee met Ugalde een grote kans, maar schoot wederom niet raak. Ook FC Emmen kreeg oook een grote kans, maar Zivkovic kopte dik naast. FC Twente had een paar goede aanvallen, maar wist niet af te drukken. Een verhaal dat we wel kennen van eerdere uitwedstrijden. Ruststand: 0-0.

FC Twente begon de tweede helft met een nieuwe naam op het veld. Van Wolfswinkel, die op de bank moest beginnen vanwege de goede vorm van Ugalde, verving Misidjan en ging op linksbuiten spelen. Gelijk na rust pakte FC Twente twee gele kaarten. Pröpper pakte zijn negende van het seizoen voor het ontbreken van een veelbelovende aanval. Voor dezelfde reden kreeg Brenet zijn derde gele prent van het seizoen.

Het spel aan het begin van de tweede helft was niet om aan te gluren. Er waren veel overtredingen en het was van beide kanten uitermate slordig. Het leek erop dat het duel zou eindigen in een bloedeloze 0-0, maar Vlap dacht daar anders over. In de 70e minuut schoot hij een vrije trap heerlijk in de kruising: 0-1!

Na de 0-1 begon FC Twente veel vrijer te voetballen en ontstonden er grote ruimtes in de verdediging van FC Emmen. De 0-2 viel dan ook snel. In de 75e minuut gaf Vlap een goede pass op Cerny, die via een verdediger van de thuisploeg de voorsprong verdubbelde. FC Emmen werd daarna nog gevaarlijker en raakte zelfs de lat via Unnerstall, maar wist de aansluitingstreffer niet te maken. FC Twente kon de voorsprong nog uitbreiden en deed dit vlak voor tijd ook. Vlap scoorde zijn tweede van de wedstrijd en zijn derde van het seizoen. Hij scoorde deze wedstrijd dus twee keer en gaf een assist.

Dankzij de overwinning is FC Twente weer vijfde op de ranglijst. De ploeg heeft Sparta, dat dit weekend met 0-1 verloor van PSV, weer ingehaald. De voorsprong op de Rotterdammers is nu twee punten. De achterstand op nummer vier AZ blijft met drie wedstrijden te spelen groot: zes punten.