Samenvatting

Samenvatting FC Twente - Ajax seizoen 2022-2023 (3-1)

Samenvatting FC Twente - Ajax seizoen 2022-2023 (3-1)

FC Twente speelde afgelopen zondag in eigen huis tegen Ajax. Het was een fantastische dag voor de Tukkers. Niet alleen werd er gewonnen van de Amsterdammers, maar er werd ook nog op mooie wijze afscheid genomen van clubicoon Wout Brama. De goals in de wedstrijd werden gemaakt door Ugalde, Pleguezuelo en Cerny. Door de overwinning eindigt FC Twente het seizoen met 64 punten, vier minder dan vorig seizoen.

Vanaf de openingsfase was FC Twente de ploeg die de touwtjes in handen had. Er werd goed agressief druk gezet en Ajax maakte achterin veel fouten. Echter werd er geen gebruik van gemaakt door de Tukkers. Tegen de verhouding in werd het plotseling 0-1 door oud-Twente speler Dusan Tadic. Na de goal had FC Twente het iets lastiger.

Tweede helft

De Tukkers kwamen de tweede helft uitstekend uit de kleedkamer. Binnen vijf minuten draaide FC Twente het helemaal om: 2-1. Ugalde kon een goede voorzet van Brenet inkoppen en even later kopte ook Pleguezuelo raak op aangeven van Cerny. Na de goals bleef FC Twente het betere van het spel hebben. Een kwartier voor tijd werd de wedstrijd in het slot gegooid. Cerny pegelde de bal langs keeper Rulli.

Na de overwinning was er voor Wout Brama nog een speciaal moment, hij speelde zijn laatste competitiewedstrijd in zijn carrière en werd daarom kort in het zonnetje gezet. Hij bedankte de supporters, deed zijn woordje en liep mee in de ereronde.

Opstelling

Unnerstall; Brenet, Pleguezuelo (71' Hilgers), Pröpper, Smal; Zerrouki, Sadílek, Vlap (71' Steijn) ; Cerny (90+1' Salah-Eddine), Ugalde (71' Van Wolfswinkel), Misidjan (90+1' Brama)

Samenvatting

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties