Samenvatting

Samenvatting FC Twente - AZ seizoen 2022-2023 (2-1)

Samenvatting FC Twente - AZ seizoen 2022-2023 (2-1)

FC Twente en AZ zorgden zondagavond voor de afsluiter van speelronde 26 van de eredivisie. In een nagenoeg uitverkochte Grolsch Veste ging FC Twente op jacht naar de drie punten om zo PSV en AZ nog in beeld te houden. Dit lukte, want de ploeg van Ron Jans won met 2-1. Beide Twentse treffers kwamen op naam van de man in vorm Manfred Ugalde.

Omdat Misidjan nog niet fit genoeg was om te starten koos Jans met een voorhoede bestaande uit Cerny, Van Wolfswinkel en Ugalde. Laatstgenoemde stond in de spits en was net als in de afgelopen twee wedstrijden trefzeker. Voor rust scoorde hij de 1-0 en de 2-0 en had eigenlijk ook nog de 3-0 moeten maken. De makkelijkste kans schoot hij over waardoor een loepzuivere hattrick aan zijn neus voorbij ging.

Helaas bleef het hier ook bij, want na de rust keerde Ugalde niet meer terug op het veld. Hij moest geblesseerd achterblijven in de kleedkamer. Misidjan was zijn vervanger. In de eerste helft verloor FC Twente ook al Mees Hilgers die in de 35e minuut door een blessure moest worden vervangen door Pleguezuelo.

In de tweede helft ging FC Twente op jacht naar de 3-0, maar totaal tegen de verhouding in kwam AZ op 2-1 door een doelpunt Karlsson. Hierdoor ging ook AZ er weer in geloven en dat leverde een spannende slotfase op. De score veranderde niet meer waardoor FC Twente de drie punten pakte. Hiermee is het gat met PSV en AZ nu geslonken naar zes punten.

Opstelling FC Twente

Unnerstall; Brenet, Hilgers (35. Pleguezuelo), Pröpper, Smal; Zerrouki (90. Bruns), Salah-Eddine, Vlap (80. Vlap); Cerny, Ugalde (46. Misidjan), Van Wolfswinkel (90. Sampsted)

Samenvatting FC Twente - AZ seizoen 2022-2023 (2-1)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties