Samenvatting

Samenvatting FC Twente - FC Utrecht seizoen 2022-2023 (2-0)

Samenvatting FC Twente - FC Utrecht seizoen 2022-2023 (2-0)

FC Twente heeft zondagmiddag goede zaken gedaan in de eredivisie. De ploeg van Ron Jans won in de eigen Grolsch Veste met 2-0 van FC Utrecht. De overwinning was meer dan verdiend want de bezoekers toonden zich uitermate zwak. Op hetzelfde moment speelden Feyenoord en Ajax de klassieker in Rotterdam die eindigde in een 1-1 gelijkspel. Een uitstekende uitslag voor de Tukkers.

FC Twente had in de eerste heft een zwaar overwicht, maar het duurde lang voordat de 28.500 aanweziger Twente-supporters het eerste doelpunt zagen. In blessuretijd van de eerste helft was het Cerny die tekende voor de 1-0. Na iets meer dan een uur spelen was het Misidjan die de Utrecht-goalie verraste met een schot en de verre hoek. De ploeg kreeg meer kansen, maar het bleef bij de 2-0.

In Rotterdam verspeelden koploper Feyenoord en regerend landskampioen Ajax beide twee punten door met 1-1 gelijk te spelen. De Tukkers lopen hierdoor twee punten in op de Rotterdammers die het gat zien slinken naar vier punten. Daarnaast ging FC Twente Ajax voorbij op de ranglijst en staat nu vierde. De Enschedese club heeft nu een punt meer dan de Amsterdammers.

Opstelling FC Twente

Unnerstall, Brenet (61’ Sampsted), Hilgers (78’ Pleguezuelo), Pröpper, Smal, Kjolo (71’ Salah-Eddine), Vlap (61’ Steijn), Misidjan, Van Wolfswinkel, Cerny.

Samenvatting FC Twente - FC Utrecht seizoen 2022-2023 (2-0)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties