Samenvatting

Samenvatting FC Twente - Feyenoord seizoen 2022-2023 (1-1)

FC Twente heeft genoegen moeten nemen met een gelijkspel tegen koploper Feyenoord. Onder het toeziend ook van 30.000 supporters werd het 1-1. Feyenoord opende de score na een ongelukkig moment in de eerste helft. In de tweede helft scoorde Brenet na een mooie pass van Sadílek de gelijkmaker, maar de drie punten zaten er niet in.

Door het puntverlies blijft Feyenoord koploper, en verliest FC Twente de vierde plek aan Ajax. De ploeg van interim-trainer John Heitinga won met 3-1 op bezoek bij Excelsior. Het verschil in punten met de Rotterdammers blijft zes punten, maar de onderliggende clubs blijven in het vizier.

AZ verloor dit weekend ook dure punten door in eigen huis met 5-5 gelijk te spelen tegen FC Utrecht, de ploeg die vorige week nog zonder problemen werd verslagen door de Tukkers. Het gat met de Alkmaarders blijft daardoor vier punten. Ook PSV won en blijft daardoor derde met twee punten voorsprong op FC Twente. Ajax staat nu vierde met één punt meer.