Samenvatting

Samenvatting FC Twente - NEC seizoen 2022-2023 (4-0)

FC Twente speelde vrijdagavond tegen NEC uit Nijmegen. De Tukkers wonnen met 4-0 door doelpunten van Cerny, Misidjan en Van Wolfswinkel. FC Twente domineerde de gehele wedstrijd en won vrij simpel van de Nijmegenaren.

De eerste helft was FC Twente dominant en NEC had weinig in te brengen. Er werden meerdere kansen gecreëerd, maar vaak was de afronding niet voldoende of gleden de spelers uit. Onder andere Brenet en Misidjan kregen goede kansen. Toch opende FC Twente nog voor rust de score. Het was de sterk spelende Cerny die in de 38e minuut scoorde met zijn hoofd op aangeven van Misidjan. Hij wijdde zijn doelpunt aan Jody Lokuki, de oud-Twente speler die ongeveer een jaar geleden overleed.

In de tweede helft waren de Tukkers opnieuw de bovenliggende partij. Na een briljante pass van Cerny, rondde Misidjan fijn af. Toch kwam er snel een einde aan het juichen, want de wedstrijd werd daarna tijdelijk stilgelegd, omdat er een beker bier op het veld belandde. Dit duurde echter maar een paar minuten.

Na de hervatting bleef FC Twente de betere en had NEC slechts een bijrol. Een kwartier voor tijd krulde Misidjan de bal in de verre hoek: 3-0. De ingevallen Van Wolfswinkel kon een paar minuten later een vrije trap van Cerny simpel binnenlopen en maakte de vierde voor FC Twente.