Samenvatting

Samenvatting FC Twente - sc Cambuur seizoen 2022-2023 (4-0)

FC Twente heeft op eerste Paasdag een eenvoudige zege geboekt op sc Cambuur. Voor de nummer laatst was er niks te halen in Enschede. De ploeg van Sjors Ultee werd vanaf minuut één overklast door de Tukkers die na iets meer dan 30 minuten spelen al op een 3-0 voorsprong stonden. In de tweede helft speelde FC Twente een stuk minder dominant, maar hield het de punten eenvoudig in eigen huis. Eindstand 4-0.

Het was de wedstrijd waarin er een einde kwam aan de vloek van Vlap. Voor het eerst sinds 22 april 2022 scoorde hij weer een doelpunt in de eredivisie. Op aangeven van Smal knalde hij de bal in de korte hoek langs de doelman van Cambuur. Het moment toverde een grote lach op het gezicht van de middenvelder, waarna hij luid werd toegezongen door het publiek.

Het doelpunt van Vlap was de 2-0 en viel in de 28e minuut. Op dat moment werd Cambuur helemaal zoekgespeeld door de manschappen van Jans. In de 12e minuut was het Van Wolfswinkel, de andere speler die veel te weinig scoort, die de ploeg op 1-0 zette. Dit gebeurde op aangeven van Cerny. De 3-0 viel in de 36e minuut. Op aangeven van Smal werkte Steijn de bal tegen de touwen. Dit was tevens de ruststand.

In de rust besloot Ultee in te grijpen en wisselde maar liefst vier keer. Dit deed zijn ploeg goed, want in de eerst tien minuten van de tweede helft moest Unnerstall plots meerdere keren aan de bak. FC Twente was het voetballend even helemaal kwijt en het vuur uit de eerste helft leek te zijn gedoofd. Uit het niets kreeg Steijn een honderd procent kans op de 4-0, maar vanaf zeven meter schoot hij de bal wild hoog over.

Het moment had een positieve invloed op FC Twente dat weer wat beter in de wedstrijd kwam. Het ging weer meer jagen en dat leverde Van Wolfswinkel een gele kaart op. Hij ging in zijn enthousiasme te hard door op zijn tegenstander. In de 69e minuut besloot Jans een driedubbele wissel toe te passen. Bruns, Rots en Kjolo kwamen in de ploeg voor Misidjan, Vlap en Pröpper.

In de 75e minuut kwam Wout Brama in het veld voor zijn 300e competitiewedstrijd in het shirt van FC Twente. Twee minuten later was daar de 4-0 die op naam kwam van Brenet. De aangever was voor de derde keer Gijs Smal. Direct wisselde Jans voor de laatste keer. Sampsted kwam in het veld voor Brenet. De 4-0 was ook de eindstand.

Jacht op AZ

Door de overwinning heeft FC Twente de druk weer opgevoerd op de nummer vier AZ dat zaterdag thuis verrassend met 0-1 verloor van Sparta. Het gat tussen AZ en FC Twente is nu nog maar drie punten en FC Twente. Komen beide ploegen gelijk in punten, dan heeft FC Twente een beter doelsaldo.