Samenvatting

Samenvatting FC Twente - sc Heerenveen seizoen 2022-2023 (3-3)

FC Twente heeft een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Dit was te weinig, want de thuisploeg stond na 55 minuten spelen op een comfortabele 3-1 voorsprong. Deze werd in de absolute slotfase teniet gedaan. Het was Kaib die na de 3-2 in de 90e minuut de bal achter Unnerstall wist te werken. Eindstand 3-3.

FC Twente begon zwaar gemankeerd aan de wedstrijd. Zerrouki, Sadílek, Kjolo, Brama en Misidjan waren allemaal afwezig. Salah-Eddine was niet fit genoeg om te starten en Brenet werd door Jans uit de selectie gezet. Sampsted startte als rechtsback en Bruns nam de rol als verdedigende middenvelder op zich. Voor hem maakten Vlap en Steijn het middenveld compleet. In de aanval startte Cleonise als vervanger van Misidjan.

FC Twente kwam in de 25e minuut op een 1-0 achterstand door een eigen goal van Hilgers. In de 34e minuut was het Pröpper die uit een corner met de kop zijn eerste van het seizoen scoorde. Bij het vieren kwam de nodige frustratie vrij. In de rust werd Cleonise gewisseld en kreeg Ugalde de kans. Van Wolfswinkel schoof naar de linksbuiten positie en Ugalde werd de spits.

Het bleek een uitstekende wissel van Jans want binnen drie minuten lag de bal in het netje. De Costa Ricaan was een verademing in de punt van de aanval en had eigenlijk twee keer moeten scoren. In de 55e minuut scoorde Cerny op aangeven van Van Wolfswinkel de 3-1 en zette FC Twente op een comfortabele voorsprong. Helaas kostte slecht verdedigen de ploeg uiteindelijk twee dure punten. In de 59e minuut scoorde Van Ewijk de 3-2 en in de 90e minuut Kaib de 3-3.