Samenvatting

Samenvatting Go Ahead Eagles - FC Twente seizoen 2022-2023 (2-0)

Samenvatting Go Ahead Eagles - FC Twente seizoen 2022-2023 (2-0)

FC Twente kwam tijdens de 22e speelronde van de eredivisie in actie tegen Go Ahead Eagles in Deventer. Het werd een pijnlijke middag voor de Tukkers, die zwak, onsamenhangend en onnauwkeurig speelden. Dit mede door het missen van een aantal belangrijke schakels. Sadílek, Zerrouki en Pröpper waren er allemaal niet bij.

FC Twente begon zwak. Al na zes minuten werd hij 1-0 voor Go Ahead Eagles. Een voorzet van Rommens werd door niemand aangeraakt en viel bij de tweede paal binnen. Na een kwartier stond het al 2-0. Unnerstall kwam uit bij een voorzet, maar had de bal niet. Daardoor kon Lidberg voor een leeg doel binnenkoppen.

Na iets minder dan 20 minuten spelen werd de wedstrijd stilgelegd. Er werden vuurwerk en stoeltjes op het veld gegooid. Na ongeveer een half uur werd de wedstrijd hervat. Ook daarna hield het spel bij FC Twente niet over. De ploeg dreigde wel, maar kwam niet met overtuigende pogingen. Stokkers kreeg nog een grote kans op de 3-0, maar schoof de bal net naast. De ruststand was 2-0.

Tweede helft

FC Twente kwam een stuk sterker uit de kleedkamer. Steijn was dichtbij de aansluitingstreffer, maar De Lange voorkwam die met een mooie redding. Dat was de grootste kans voor FC Twente in de tweede helft, want na de kans van Steijn probeerden de Tukkers het nog wel, maar kwam het er totaal niet doorheen en speelde het gewoonweg zwak.

FC Twente liet zo drie dure punten liggen in Deventer, waar de ongeslagen reeks van twaalf eredivisieduels op rij werd beëindigd. Volgende week staat het uitduel tegen PSV op het programma. Als FC Twente deze ook verliest, wordt de achterstand op de top vier wel heel groot.

Opstelling FC Twente

Unnerstall; Brenet, Hilgers, Bruns (46' Sampsted), Smal; Kjølø, Salah-Eddine (46' Vlap), Steijn (72' Ugalde); Cerny, Van Wolfswinkel, Misidjan (72' Rots)

Samenvatting GA Eagles - FC Twente seizoen 2022-2023 (2-0)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties