Samenvatting

Samenvatting LD Alajuelense - FC Twente oefenwedstrijd 21-12-2022 (3-2)

FC Twente is er niet in geslaagd om de tweede oefenwedstrijd tegen LD Alajuelense winnend af te sluiten. De ploeg van Ron Jans verloor met 3-2. De Tukkers startten in de sterkst mogelijke opstelling, maar de spelers konden niet voorkomen dat er bij rust een 2-0 achterstand op het scorebord stond. Na rust werd het ook nog 3-0 voor de thuisploeg, maar kreeg het ook een rode kaart. Met 11 tegen 10 werd door FC Twente de achtervolging ingezet.

Na flink te hebben gewisseld deed FC Twente in de 70e minuut wat terug. Het was Manfred Ugalde die net als afgelopen zaterdag scoorde tegen de rivaal van zijn oud-werkgever Deportivo Saprissa. De andere invaller Sem Steijn maakte het nog spannend door in de 87e minuut de aansluitingstreffer te scoren, maar een gelijkspel zat er niet meer in.

Jans was na afloop niet blij met de prestatie van zijn ploeg. “Als je met 3-0 achter komt tegen een ploeg die hard werkt, maar minder is, dan kun je niet tevreden zijn. Je wilt afsluiten met een goede wedstrijd en dat was het niet", aldus de oefenmeester op de clubwebsite.