Samenvatting

Samenvatting RKC - FC Twente seizoen 2022-2023 (0-5)

Tijdens de 33e speelronde van de eredivisie ging FC Twente op bezoek bij RKC Waalwijk. Voor beide ploegen stond er nog heel wat op het spel: FC Twente kon de vijfde plaats en daarmee een goede uitgangspositie in de play-offs veiligstellen, RKC kon bij een goed resultaat wellicht weer achtste komen te staan, een plek die recht geeft op play-offs voetbal. Dit lukte de thuisploeg niet: FC Twente speelde een ijzersterke wedstrijden en won met 0-5.

FC Twente begon zeer sterk en overtuigend aan de wedstrijd. Al na tien minuten wisten de Tukkers te scoren. Een schot van Misidjan werd niet goed weggewerkt door doelman Vaessen, waarna Ugalde er als de kippen bij was om de bal klaar te leggen voor Smal. 'Smaldini' kon eenvoudig binnenschieten voor de 0-1. Het was zijn tweede van het seizoen.

Ook na de openingstreffer had FC Twente zwaar het overwicht en bleef het kansen creëren. Via Cerny, Misidjan en Brenet kreeg het grote kansen op de 0-2. Na iets meer dan een half uur spelen beloonde FC Twente zichzelf eindelijk voor het fantastische spel. Michal Sadílek gaf de bal met buitenkant links prachtig voor op Manfred Ugalde, die alleen maar binnen hoefde te lopen en zijn zevende van het seizoen maakte: 0-2! Dit was tevens de ruststand. Het was een geweldige eerste helft van de kant van FC Twente.

In de tweede helft ging FC Twente vrolijk verder. Al na vijf minuten scoorde de ploeg de 0-3. Na een goede aanval gaf Cerny de bal zacht voor, waarna Zerrouki de bal uit de kluts zacht binnen schoot. Het was voor de middenvelder zijn eerste van het seizoen.

FC Twente nam het laatste half uur flink gas terug. Toch maakte het nog twee doelpunten. Michal Sadílek werkte de bal in de 74e minuut keurig binnen op aangeven van Smal, die al zijn tiende assists van het seizoen gaf. Voor Sadílek was het zijn tweede goal van het seizoen. In de 86e minuut maakte Julio Pleguezuelo zijn eerste van het seizoen. Hij zorgde voor de 0-5 met een geweldige knal. Dit was tevens de eindstand.

Vijfde plaats

Door de overwinning is FC Twente verzekert van de vijfde plaats. De Tukkers kunnen AZ, dat in Nijmegen won van NEC, niet meer inhalen op de ranglijst, terwijl het zelf niet meer ingehaald kan worden door Sparta Rotterdam. De tegenstander zal de nummer acht van de eredivisie zijn. Drie clubs strijden nog om deze plek: sc Heerenveen, RKC en Go Ahead Eagles.