SC Heerenveen - FC Twente 2-1 2012-2013

FC Twente heeft vandaag de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen met 2-1 verloren. In de eerste helft, waarin Twente wederom inspiratieloos oogde, had SC Heerenveen verreweg de meeste kansen. FC Twente leek, mede door de komst van Bulykin in de ploeg bij rust, af te stevenen op een overwinning, maar de Tukkers verzuimden echter de 1-2 te scoren. Finnbogason, de topscorer van de Eredivsie, wist het net wel te vinden en bracht zijn ploeg hiermee de overwinning. FC Twente wacht nog steeds op haar eerste overwinning van 2013, waardoor de druk op de positie van trainer Steve McClaren alsmaar blijft toenemen.

In het begin van de wedstrijd ging het spel op en neer. Daarna was er een licht overwicht voor SC Heerenveen, wat na een kwartier resulteerde in een voorsprong. Van la Parra kon een terugspeelbal van aanvoerder Leroy Fer onderscheppen en schoof de bal vervolgens onder Mihaylov door: 1-0. Gevaarlijk was FC Twente in de eerste helft nauwelijks. De voorzetten die Roberto Rosales gaf vanaf de rechterkant zorgden nog voor de meeste onrust in de Friese defensie. Doelman Nordfeldt hoefde echter vrijwel niet in te grijpen. Geboorte Verhuur Twente

In de rust besloot McClaren spits Luc Castaignos te vervangen voor Bulykin. Ook Joey Pelupessy, die zijn competitiedebuut maakte, werd na 45 minuten vervangen door Tim Hölscher. Met name de eerste wissel pakte goed uit, want al na 9 minuten scoorde invaller Dmitri Bulykin de gelijkmaker. Hij wist de bal uit de voorzet van Rosales achter doelman Nordfeldt te koppen.

Door deze goal bloeide FC Twente helemaal op en ging het fanatiek op jacht naar de 1-2. Toch bleef SC Heerenveen gevaarlijk op de counter. Met name Djuricic, de speler die al een lange tijd in de belangstelling van FC Twente staat, maar naar Benfica lijkt te vertrekken, dook een aantal keer gevaarlijk op in de defensie van FC Twente. Toch is het na 79 minuten SC Heerenveen dat geheel tegen de verhouding in via Finnbogason op voorsprong komt.

Daarna zette FC Twente nog een slotoffensief in, wat er weer voor zorgde dat Heerenveen veel ruimte kreeeg. Uiteindelijk wisten beide ploegen niet te scoren en bleef het bij 2-1. Edson Braafheid ontving twee gele kaarten in deze wedstrijd, waardoor hij het veld vroegtijdig moest verlaten. Hij mist hierdoor de wedstrijd tegen Ajax van volgend weekend.

FC Twente wacht na zes wedstrijden nog steeds op de eerste overwinning van 2013. Vorige week, na het gelijkspel tegen Willem II, gaven de spelers en voorzitter Joop Munsterman aan dat zij volledig achter trainer Steve McClaren staan. Ook gaf voorzitter Joop Munsterman tegen RTV Oost aan dat de situatie na een slecht resultaat in Heerenveen heel anders kan zijn. De positie van McClaren lijkt inmiddels onhoudbaar te zijn.