Schade blijft ondanks gelijkspel beperkt voor FC Twente

Na het gelijke spel tegen Excelsior hebben de spelers van FC Twente een vervelende nasmaak in hun mond. De ploeg van René Hake liet twee punten liggen maar loopt met één punt toch in op Heerenveen en Vitesse aangezien beide ploegen verloren. FC Groningen verloor zaterdag ook van Feyenoord waardoor de voorsprong van FC Twente is vergroot tot vijf punten. FC Twente neemt het aankomende zaterdag in eigen huis op tegen concurrent Heerenveen.

[google]AZ won uit van Heerenveen met 1-2, de ploeg klom daardoor naar de vierde plaats. In deze wedstrijd pakte Lucas Bijker van Heerenveen een gele kaart waardoor hij de wedstrijd tegen FC Twente zal moeten missen. Ook zijn ploeggenoot en centrale verdediger, Jeremiah St. Juste zal er niet bij zijn in Enschede. In de blessuretijd pakte hij een rode kaart. Jurgen Streppel zal dus twee wijzigingen aan moeten brengen in de achterste linie. SC Heerenveen heeft nu in de laatste vier duels slechts één punt gehaald.

Zaterdag verloor Vitesse in eigen huis tegen Willem II, de ploeg was de bovenliggende partij maar kwam niet tot scoren. Oud-Tukker Dico Koppers scoorde in de 84e minuut de 0-1 voor de Tilburgers. In de 90e minuut schoof Oulare na een vlijmscherpe counter de 0-2 binnen.

FC Utrecht komt later vandaag in actie in de uitwedstrijd tegen PSV. Mocht PSV deze wedstrijd winnend afsluiten staat AZ op plek vier met 35 punten. FC Twente staat op 31 punten en heeft dus vier punten achterstand op de huidige nummer vier van de ranglijst. Heerenveen is de nummer zes met 33 punten. Volgende week heeft de ploeg van Hake dus de kans om minstens één plek te stijgen op de ranglijst als het weet te winnen van Heerenveen. De wedstrijd zal zaterdagavond beginnen om 18:30 uur.