Schandalig: Janssen weigert 'vangbal' Cambuur verdediger te bestraffen met een penalty

Gisteren werd de videoscheidsrechter twee keer ingeschakeld door scheidsrechter Ed Janssen. De eerste keer was in de 57e minuut toen de voorzet van Cuevas binnen de zestien meter op de hand leek te belanden van een Cambuur verdediger. Echter werd na het bestuderen van de beelden besloten om door te spelen Maar was dit ook terecht? Bij het terugzien van de beelden maakt de speler van Cambuur wel degelijk hands en had de bal al op de stip gemoeten.

[google]Het had een cruciaal moment kunnen zijn want wat zou er zijn gebeurd als FC Twente niet meer had gescoord en dus had verloren? Gelukkig is dit nu niet aan de orde want een minuut na het voorval ging de bal alsnog op de stip. Boere werd vastgehouden in de zestien en na het bestuderen van de beelden kreeg FC Twente deze keer wel een strafschop toegewezen. Het was Assaidi die de bal zonder problemen in het doel werkte en de 1-1 scoorde. Na de gelijkmaker walste FC Twente over Cambuur heen en won het uiteindelijk door twee wonderschone doelpunten van Maher met 3-1 van de Friezen.