Scherp Willem II overwint in Enschede

Het was vanavond een wedstrijd die er toe deed voor FC Twente, voor zover de overige 33 wedstrijden er niet toe doen. Willem II kwam op bezoek in Enschede en de Tilburgers stonden voorafgaand aan de wedstrijd slechts 1 schamel puntje onder de Tukkers. Bij verlies komt de Enschedese club onder de degradatiestreep terecht. Met een fraaie sfeeractie probeerde VAK-P de spelers op het veld een flinke boost te geven. Deze bleef uit. FC Twente ging met 1-3 onderuit in eigen huis.

FC Twente begon met Tapia in de basis in plaats van Gutiérrez. Vooraf gaf Hake aan dat de verwachte ontwikkeling bij de Chileen was uitgebleven en daarom mocht de Peruaan het vanavond proberen. Het Twentse middenveld oogde in ieder geval fysiek sterker en balvaster, door de komst van Tapia.

In de beginfase wordt er veel balverlies over en weer geleden. Na een kwartier voetballen komen de Tilburgers op voorsprong via Andersen. Na 20 minuten is het opnieuw Andersen die het net weet te vinden voor de bezoekers: 0-2.

[google]In de 39ste minuut komt FC Twente terug. Na een pasje van Ede maakt Oosterwijk de 1-2. Kort na zijn assist wordt Ede gewisseld voor Jelle van der Heijden. Al in de eerste helft ziet Hake de urgentie om tactisch in te grijpen.

Na een charge van Van der Struijk blijft Tapia geblesseerd liggen. Uit de aanval die daarop volgt maakt Andersen van Willem II zijn derde van de avond: 1-3.

FC Twente is onmachtig in de eerste tien minuten. In tegenstelling tot de Tukkers stond Willem II wel goed georganiseerd te verdedigen. De thuisploeg leek er met geen mogelijkheid doorheen te komen in de tweede helft. Dit was tekenend voor de hele wedstrijd. Waar de Tukkers er met geen mogelijkheid doorheen leken te komen - op de 1-2 na - kwam Willem II er vaak veel te makkelijk door heen. In de tweede helft bleven er doelpunten uit en was de ruststand tevens de eindstand.

Door de nederlaag is FC Twente definitief in de problemen geraakt en staat het onder de streep op de vijftiende plek. Een plek die staat voor het gedwongen spelen van de nacompetitie.