Twente Insite

FC Twente Nieuws

Schlemiel van de avond: “Ik kan moeilijk leven met het wegschieten van een bal”

Schlemiel van de avond: “Ik kan moeilijk leven met het wegschieten van een bal”

FC Twente verloor gisteravond uit bij ADO Den Haag. De Tukkers kwamen nog op 0-1. Een fout van de teruggekeerde Oussama Assaidi leidde de 1-1 van de Hagenezen vlak voor rust in. Tegenover FOX Sports geeft hij uitleg.

“We hadden al zo lang niet gewonnen. Toch kwamen we hier met vertrouwen naartoe. We maken die eerste goal, dus we beginnen goed. Dan wordt het op een knullige manier 1-1. Dat kwam door mij, daar gaat een fout van mij aan vooraf. Dat neem ik mezelf kwalijk”, aldus een schuldbewuste Assaidi. “Alsnog is er op dat moment niets aan de hand.”

“De 2-1 geven we weer veel te makkelijk weg. Je weet dat Sparta het moeilijk gaat krijgen bij Vitesse. Daarom hadden we vandaag punten moeten pakken. Nu geef je de overwinning uit handen.”

Op het moment dat hij de bal verspeelde, wist Assaidi dat hij in de fout ging. “Tuurlijk, in goed en slechte tijden moet je een man zijn. Ik neem die fout op mij. Ik moet die bal gewoon wegschieten. Maar dat is de voetballer in mij. Ik kan moeilijk leven met het wegschieten van een bal, toch zitten we in die situatie. Ik weet van te voren niet dat ik die bal verkeerd geef.”

Toch ziet de aanvaller het verlies in Den Haag ook als collectief falen. “Vond niet dat we hebben gevoetbald in de tweede helft. Bij de 1-1 gebeurt er in principe weinig.”

Knie

“Zoals iedereen weet speel ik met klachten. Ik heb vocht in mijn knie, maar momenteel wil ik alles geven voor deze club. Ik ben speler die vrij moet zijn, maar er is nu geen tijd om te rusten. Ik wil vol voor mijn club vechten. Vandaag was het niet goed genoeg. We hebben nog 3 wedstrijden te gaan, en zolang het nog kan gaan we ervoor.”

“We moeten hopen dat we het geluk eens aan onze zijde krijgen.” De 29-jarige buitenspeler trekt de vergelijking met de afgelopen ronde van de Champions League, waarin teams ook een comeback maakten.

Foto: Pro Shots

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op