Schot Rots levert duimbreuk op bij Heerenveen-doelman Mulder

Afgelopen zondag kreeg Daan Rots een minuut na de 1-0 van Van Wolfswinkel een grote kans om zijn ploeg op een 2-0 voorsprong te zetten. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen AZ, wist hij de rust niet te bewaren en schoot de bal recht op sc Heerenveen-doelman Mulder.

Het duurde even voordat de wedstrijd werd hervat omdat de doelman een blessurebehandeling moest ondergaan. Hij bleef in eerste instantie staan en vlak voor Rust werd hij alsnog gepasseerd door Rots. Na rust bleef hij achter in de kleedkamer. Vandaag laat sc Heerenveen weten dat de doelman er goed aan heeft gedaan zich te laten wisselen.

Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat Mulder zijn vinger heeft gebroken bij zijn succesvolle poging om het schot van Rots te keren. Hij zal deze week worden geopereerd en staat voorlopig buitenspel.