Schreuder hard onderuit bij Ajax-debuut tegen PSV

PSV en Ajax hebben zaterdagavond het nieuwe seizoen traditioneel afgetrapt met de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. De eerste prijs van het seizoen 2022-2023 was weggelegd voor PSV. In een krankzinnige wedstrijd waren de Eindhovenaren uiteindelijk met 5-3 te sterk voor Ajax.

De 5-3 nederlaag betekent voor Alfred Schreuder, oud-trainer en oud-speler van FC Twente, een slechte start aan zijn periode bij Ajax. Aan de andere kant was het voor PSV-trainer Ruud van Nistelrooy een droomstart voor zijn periode bij PSV. Al leek dit het in het eerste halfuur niet te gaan worden.

Ajax begon namelijk veel sterker aan de wedstrijd. Na zestien minuten beloonden de Amsterdammers zichzelf via een doelpunt van nieuwe aanwinst Bergwijn. De wedstrijd draaide echter helemaal om toen PSV na een halfuur spelen uit het niets op voorsprong kwam. Guus Til nam het doelpunt voor zijn rekening, vlak voor rust maakte hij ook de 2-1.

Op het veld stonden meerdere spelers met een historie bij FC Twente. Bij Ajax speelden Berghuis en Tadic in de basis, daarnaast zat Pasveer nog op de bank. Bij PSV begon nieuwe aanwinst Luuk de Jong in de basis. Hij gaf bij de 4-2 van PSV de assist op de derde goal van Til. Uiteindelijk maakte Simons in blessuretijd nog de 5-3.