Schreuder reageert op onbegrepen wissel

Exact een minuut voor het verstrijken van de extra tijd stond Bilal Ould-Chikh klaar langs de zijlijn om in te vallen voor Youness Mokhtar. De nog maar net 17-jarige buitenspeler stond al enkele minuten klaar en kreeg precies één minuut om te proberen wat te veranderen aan de 1-1 dat garant stond voor uitschakeling. Helaas kwam Bilal niet veel verder dan een handsbal alvorens de scheidsrechter definiet affloot.

Na afloop van de wedstrijd was er dan ook veel onbegrip over de wissel van Schreuder. Wie haalt er bij een 'achterstand' in de laatste minuut een speler naar de kant als elke seconde telt? Volgens Schreuder had hij geen keus.

"Youness Mokhtar gaf aan dat hij niet verder kon, hij had last van kramp. Dat was de reden. Dus dan moet je wisselen. We hadden in blessuretijd liever niet gewisseld, maar het kon niet anders”, aldus de oefenmeester tegenover Campmans van de Tubantia.

[google]Toch blijft het opmerkelijk. Mokhtar werd geen enkele keer behandeld aan zijn vermeende krampverschijnselen. Daarbij was de linksbuiten als tijden rijp voor een wissel. Nagenoeg alle acties mislukten kinderlijk en van de voorzetten en corners die hij gaf kwam er slechts een enkele over. Schreuder zal zijn redenen hebben gehad hem ondanks een zeer matige wedstrijd te laten staan.