Connect with us

Eerste elftal

Schrikbarende schadepost van miljoenen voor FC Twente

Gepubliceerd

op

Grolsch Veste

Volgens de Licentiecommissie is FC Twente nog altijd niet hard genoeg gestraft. Deze mening wordt gedeeld door de gehele Eredivisie die dinsdag FC Twente gezamenlijk verzochten het kort geding in te trekken en de voorgenomen straf te accepteren. FC Twente weigerde aan het verzoek te voldoen en de supporters reageerden fel op het volgens velen absurde verzoek.

Volgens de supporters is FC Twente nu wel genoeg gestraft. De Tubantia besloot dit te onderzoeken en kwam tot een schrikbarende conclusie. Al met al is FC Twente nu al voor maar liefst 7 miljoen euro gestraft. Dit bedrag heeft ook de club als totale schadepost berekend.

Deze 7 miljoen is een opsomming van:
– Diverse boetes
– De verloren plekken op de ranglijst door puntenaftrek de afgelopen twee seizoenen.
(dit zou volgens de Tubantia de komende jaren 7 ton per jaar aan inkomsten schelen)
– Inkomstenderving van drie jaar geen Europees voetbal mogen spelen
– De boete van 170.000 euro van de FIFA naar aanleiding van de Doyen deal
– De 1,7 miljoen euro die FC Twente ter compensatie voor de andere eredivisieclubs
– De kosten van het onafhankelijke onderzoek van Knüppe

17 Reacties

Plaats een reactie

17 Reacties

 1. Frans

  een fraudeur moet gestraft worden, maar moet dan ook iedereen? hoe gaat het dan in et bedrijf of bankwezen? en de FIFa

  26 mei 2016

 2. Ronald

  Als er geen straf volgt voor de fct’04 volgt,is er iets structureel mis in ons land.Fraude moet gestraft worden,oud of nieuw bestuur mag niks uitmaken in dit verhaal!!Dat 2 mensen een hele club kapot hebben gemaakt,is de club ook zelf aan te rekenen.Geen controle op deze mannen heeft jullie nu in deze situatie gebracht.Verder mag voor mij de club echt wel verder bestaan maar frauduleuze zaken moeten echt wel gestraft worden…..

  25 mei 2016

  • Kieknwatwort

   Beste Ronald, Twente ís bestraft. Keer op keer. Ten eerste door de acties die jij fraude noemt. Twente heeft geld uitgegeven dat er niet was en zonder dat te melden. Daardoor hebben we een schuld waar we voorlopig nog niet vanaf zijn. Vervolgens heeft de KNVB Twente meerdere malen bestraft zoals dat in de eigen regels staat. Die straffen waren niet licht, die duwen Twente verder richting ravijn. Dus ja, er moet gestraft worden. Ja, Twente heeft het allemaal zelf veroorzaakt. Maar ga nou niet beweren dat Twente geen straf heeft gekregen.
   En vind jij het rechtvaardig dat Twente door degradatie en daarna onafwendbaar faillissement verdwijnt uit het betaald voetbal? Vind je dat niet een beetje overdreven?

   25 mei 2016

 3. Kieknwatwort

  Twente is wel voldoende gestraft. Als er clubs zijn gedupeerd door het handelen van Twente dan hebben ze door datzelfde handelen de komende jaren evengoed voordeel. Twente heeft namelijk een enorme schuld die zeker de komende 10 jaar om onze nek blijft hangen. Daardoor zijn andere clubs in het voordeel. De regels die Twente heeft overtreden zijn opgesteld om clubs te beschermen tegen de situatie waarin Twente nu zit. Twente heeft die regels omzeild, en zit nu door eigen handelen met de gebakken peren. Daar bovenop komen de straffen die al zij uitgedeeld. Is het dan proportioneel dat Twente ook nog wordt gestraft met degradatie en daardoor een waarschijnlijk faillissement? Nee, dat is wat je noemt disproportioneel. Dat heeft dan niets te maken met het vereffenen van de ‘schuld’ naar de andere clubs en alles met domweg wraakneming omdat KNVB-bestuurders zich belazerd voelen. Met andere woorden; alle supporters van Twente (wiens belang in het hele verhaal geen enkel gewicht heeft) moeten bloeden omdat de bobo’s zich op hun pik getrapt voelen.

  25 mei 2016

 4. Robin de baguette

  Dit is onderzocht Door een verre van objectief medium.

  Daarnaast is het natuurlijk belachelijk om te verwachten dat je na zoveel schandalige praktijken denkt weg te komen met een boete en uitsluiting van Europees voetbal.

  Het virus zit blijkbaar Door alle lagen van twente verspreid en er is 0.0 garantie dat ze niet vrolijk doorgaan waar ze gebleven zijn. Ze hebben niet voor niets Onno Jacobs aangesteld. Specialist in het creëren van een grotere chaos.

  25 mei 2016

  • Banie

   Klopt helemaal. De kosten zullen nog veel hoger uitvallen. De inkomsten die de KNVB en de andere clubs hebben dankzij FCT nemen we dan nog niet mee. Denk aan de vele punten die FCT Europees heeft gepakt, de bedragen die aan andere clubs zijn betaald voor transfers, het resultaat van de gezamenlijke opleiding etc.

   25 mei 2016

  • Frederik

   Lul hannes jij bent zeker een fijenoort suporter
   Zo te horen
   En je lult zoder dat je weet dat er straffen uitgedeeld zijn die zwaar genoeg zijn
   Het lijkt mij dat jullie in de broek schijten en daarom twente niet meer in de eredivisie
   Terug willen hebben
   Het wordt eens tijd dat er meer clubs onder de loep worden gelegd
   In het bijzonder ajax fijenoort en psv ,,,,,en dan een kijken wat er los komt
   Ik hoop dan ook dat fc twente het kort geding wind gr een twente supporter

   25 mei 2016

 5. Leo

  En wat dacht je van de seisoen kaarten die nu nog niet verkocht worden.
  En de bezoekers die niet hoeven betalen

  25 mei 2016

 6. Leo

  En wat dacht je van de seisoen kaarten die nu nog niet verkocht worden.

  25 mei 2016

 7. Pieter Jan de Vries

  Ridicule opsomming en vermenging van zaken. Het calculeren van vermeend verlies aan inkomsten is niet hetzelfde als het moeten betalen van een boete. Dat je verplicht wordt om een onafhankelijk onderzoek te laten instellen als je er een zootje van hebt gemaakt is evenmin een boete maar (vermijdbare) bedrijfskosten.
  De FIFA boete heeft niets met de KNVB en of Eredivisie CV te maken, maar tekent wel de ernst van het vergrijp.1,7 miljoen compensatie is het teruggeven van geld dat eerder ten gevolge van fraude is ontvangen, dat is nauwelijks een boete te noemen, eerder fatsoen. Blijven over, diverse niet verder gespecificeerde boetes. Turbantia is beter dan dit. Wat een droevig stuk journalistiek

  25 mei 2016

  • bertje anaalridder gek op tukkers

   Jouw optel som en redeneren slaat ook nergens op vanwaar akte…
   Alle bovenstaande straffen of vrijwillige bijdragen gaan ten koste van het bedrijfsresultaat plus/min bovendien beperken deze “kosten” je in het verbeteren van je positie… dus het is terecht dat dit rekensommetje wordt gemaakt om aan te geven dat de straffen die het anti Twente kamp zo makkelijk wegwuift een veel grotere impact hebben dan ze willen zien…
   Om nog niet eens te spreken over de ‘”opgelegde “straf van degradatie
   Niets staat in verhouding tot de nog onbestrafte feiten ……
   De licentiecommissie heeft niet tot taak het ruineren van clubs maar te handelen in t algemene belang van clubs .. dus ook voor FC Twente haar belang…
   Deze hetze van t van Oostveen kamp eindigt bij de rechter en dan komt de waarheid wel naar boven..
   Ik heb meer vertrouwen in de rechterlijke macht dan in de KNVB wat een nog corrupter zootje gajus is dan het oude Twente bestuur… nogmaals waarvan akte

   25 mei 2016

  • Pieter Jan de Vries

   Ik tel niets op Bertje ik analyseer slechts de logica en optelsom van de krant. Dat kosten ten kostte gaan van het bedrijfsresultaat lijkt me logisch. De mate waarin deze kosten kunnen worden bestempeld als “Boete” is een kwestie van interpretatie. Een boete is een door een derde opgelegde sanctie als gevolg van het overtreden van regels waaraan je je als organisatie hebt gecommitteerd. Als het bewust frauduleus handelen van een organisatie leidt tot imagoverlies, verlies aan sponsor inkomsten, het terugbetalen van onterecht verkregen gelden etc dan is dat geen boete, maar een logisch effect van het plegen van fraude. Twente verliest naar ik vrees binnenkort definitief haar licentie omdat dit de enig redelijke sanctie is voor de aard en omvang van de malversaties. triest voor de supporters overigens, maar een rechtstreeks gevolg van falend bestuur en falend toezicht.

   25 mei 2016

 8. Ivan

  Leuke opsomming hoor. Maar om gederfde inkomsten mee te rekenen door geen Europees voetbal te mogen spelen, gaat men er vanuit dat we Europees voetbal zouden spelen. Gezien de te verwachten kwaliteitsverarming van het team is dit twijfelachtig. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit.

  25 mei 2016

  • Paul

   Pieter Jan wat is jouw probleem? Ik ben zelf voor Ajax. Als je het goed bekijkt is ook Ajax benadeeld Door de KNVB, maar dat terzijde. Als er in de reglementen is bepaald dat een geldboete of het eindigen van een prof-licentie de straffen kunnen zijn, hoe kun je dan een gulden middenweg nemen? Het is niet voor niks dat de KNVB nu allerlei voorstellen overweegt. Had dan als de geldboete te laag is een hogere geldboete geclaimd. Maar wie wordt er beter van als voetbal liefhebber als FC TWENTE degradeerd.

   26 mei 2016

 9. Freddy Spin

  En hier hoor je niemand over.

  25 mei 2016

 10. jeu de voel

  En dan zijn er nog inkomsten die je niet mee kunt rekenen in de gehele regio.

  25 mei 2016

 11. Inkoppertje

  En wat van het gebrek aan inkomsten van de bezoekende supporters die nu gratis mogen koekeloeren…

  25 mei 2016

Laatste Nieuws

thomas-lam-fc-twente-vitesse-2018 thomas-lam-fc-twente-vitesse-2018
FC Twente Nieuws9 uur ago

Lam maakt transfervrije overstap naar Australische A-league

Thomas Lam heeft de overstap gemaakt naar Melbourne. De centrale verdediger gaat daar uitkomen in de A-league, het hoogste niveau...

maud-roetgering-rentree-fc-twente-vrouwen-2022 maud-roetgering-rentree-fc-twente-vrouwen-2022
FC Twente Nieuws10 uur ago

Finalewedstrijd FC Twente – Benfica (v) live uitgezonden op RTV Oost

FC Twente Vrouwen speelde donderdagavond de halve finale van het kwalificatietoernooi in aanloop naar de Champions League. Op Sportcampus Diekman...

marit-auee-presentatie-fc-twente-vrouwen-2022 marit-auee-presentatie-fc-twente-vrouwen-2022
FC Twente Nieuws11 uur ago

Auée en Everaerts met Oranje Onder20 (v) door naar kwartfinale

FC Twente Vrouwen won donderdagavond met maar liefst 13-0 van Agarista CSF. Het was de halve finale in het kwalificatietoernooi...

Supporters-Florence-FC-Twente-Fiorentina-Conference-League-Seizoen-2022-2023 Supporters-Florence-FC-Twente-Fiorentina-Conference-League-Seizoen-2022-2023
Conference League11 uur ago

Van Binnenuit: FC Twente nog volop in de race na kleine nederlaag

FC Twente heeft donderdagavond nipt verloren van Fiorentina. In regenachtige omstandigheden wonnen de Italianen met 2-1. De Tukkers begonnen niet...

Virgil-Misidjan-Juichen-FC-Twente-Fortuna-Sittard-Seizoen-2022-2023 Virgil-Misidjan-Juichen-FC-Twente-Fortuna-Sittard-Seizoen-2022-2023
Conference League12 uur ago

In beeld: Spelers en staf veilig geland op Twente Airport

Woensdagochtend vertrokken de spelers en staf van FC Twente naar Florence. Twee dagen later zijn ze weer geland op Twente...

paul-van-der-kraan-algemeen-directeur-fc-twente-juni-2020 paul-van-der-kraan-algemeen-directeur-fc-twente-juni-2020
Conference League12 uur ago

Van der Kraan enthousiast: “Zorgde voor een prachtige entourage”

FC Twente werd donderdagavond door 2.200 Twente-supporters aangemoedigd in Florence. Ook Paul van der Kraan en Jan Streuer waren aanwezig...

Ramiz-Zerrouki-Youssef-Maleh-Sofyan-Amrabat-FC-Twente-Fiorentina-Florence-Conference-League-Seizoen-2022-2023 Ramiz-Zerrouki-Youssef-Maleh-Sofyan-Amrabat-FC-Twente-Fiorentina-Florence-Conference-League-Seizoen-2022-2023
Conference League13 uur ago

Samenvatting Fiorentina – FC Twente seizoen 2022-2023 (2-1)

FC Twente speelde donderdagavond onder toeziend oog van 2.200 supporters de heenwedstrijd tegen Fiorentina. In het Stadio Artemio Franchi werd...

joran-pot-hoofdtrainer-fc-twente-vrouwen-presentatie-2022 joran-pot-hoofdtrainer-fc-twente-vrouwen-presentatie-2022
FC Twente Nieuws13 uur ago

FC Twente (v) overtuigend: “Deze wedstrijden pakken we serieus op”

Bij de club FC Twente stond donderdagavond in het teken van Europees voetbal. Waar FC Twente uit speelde tegen Fiorentina,...

vaclav-cerny-twente-groningen-2022 vaclav-cerny-twente-groningen-2022
Conference League14 uur ago

Cerny snakte naar een doelpunt: “Speelt zich af in mijn hoofd”

FC Twente kende donderdagavond in de eerste helft de nodige moeite met de linkerkant van Fiorentina. Om dit tegen te...

brenet-juichen-az-twente-maart-2022 brenet-juichen-az-twente-maart-2022
Conference League14 uur ago

Brenet duidelijk: “Ik heb er nog alle vertrouwen in”

FC Twente heeft komende donderdag nog alles om voor te spelen in de return tegen Fiorentina. De Tukkers kwamen afgelopen...