Nieuws

Seizoen 1975-1976

Seizoen 1975-1976

Voordat FC Twente aan haar elfde seizoen zou beginnen vonden er een aantal mutaties plaats. Johan Zuidema vertrok naar NEC, Henny Ardesch en Roel Brinks naar de Eagles en Willem de Vries stopte met betaald voetbal. Nieuw in de selectie waren Ab Gritter (FC Groningen) en de Deen Hans Aabech (Club Brugge). Uit de eigen jeugd kwam doelverdediger Eddy Pasveer.

Ook raakte FC Twente bijna haar trainer Spitz Kohn kwijt. Hij stond in de belangstelling van Barcelona en Feyenoord. Nadat Barcelona koos voor Hennes Weisweiler en Feyenoord niet aan zijn financiele eisen kon voldoen besloot hij bij Twente te blijven.

Competitie

In de competitie moest FC Twente, net als vorig seizoen, genoegen nemen met een 4e plek op de ranglijst. Kampioen dit jaar was PSV gevolgd door Feyenoord en Ajax.

Topscorer van dit seizoen bij de Tukkers was Jan Jeuring met 20 goals gevolgd door Arnold Muhren met 10 doelpunten en Frans Thijssen met 9 treffer.

KNVB beker

FC Twente begon het bekeravontuur voortvarend door in de eerste ronde FC Utrecht in het Diekman te verslaan met maar liefst 9-2. Echter werd het in de tweede ronde uit bij AZ uigeschakeld door in Alkmaar met 2-0 te verliezen.

Europa

Doordat FC Twente  de UEFA cup play-off verloor van Ajax speelde FC Twente dit jaar geen Europees voetbal. Ajax won de poule, waarin ook Sparta en AZ waren ingedeeld, met een verschil van 1 doelpunt. In punten stonden de clubs gelijk.

Selectie

Hans Aabech, Eddie Achterberg, Jaap Bos, Harry Bruggink, Marc de Clerck, Epi Drost, Ab Gritter, Volkmar Gross, Cees van Ierssel, Jan Jeuring, Arnold Mühren, Kalle Oranen, Niels Overweg, Theo Pahlplatz, Eddie, Pasveer, Frans Thijssen, Kick van der Vall, Gabor Zele, Hooyer, Huson

Oproep

Heb jij foto's en/of beeldmateriaal van deze periode en zou je deze met ons willen delen dan zouden wij graag met je in contact komen. Stuur een mailtje naar info@fctwente.nu en wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties