Seizoen ten einde voor FC Twente na beker nederlaag tegen PEC

De wedstrijd van vanavond moest het seizoen redden voor FC Twente. Zwolle kwam op bezoek in Enschede om te strijden voor een finale ticket. Heel Twente-minnend Nederland leefde naar deze wedstrijd toe. Echter mocht het niet baten. PEC stapte na strafschoppen als winnaar van het veld. Daarmee is de jaargang 14/15 definitief, op zowel financieel als sportief gebied, een domper voor FC Twente

Twente begon fel aan de wedstrijd van het jaar. Opgezweept door de sfeeractie van VAK-P, waarbij er een spandoek van The Simpsons werd uitgerold en vuurwerk werd afgestoken. Hierdoor leek PEC geïntimideerd en leek vooral in het begin zoekende. Toch hadden de Zwollenaren het achterin goed staan.

Ze lieten het balbezit aan de Enschedeërs en loerden op de counter, wat hen aardig lukte. Twente kon voorin geen vuist maken, maar Zwolle lukte dit soms wel. Bij een van de uitbraken kwam Stevens uit zijn goal, waarbij hij hard in botsing kwam met Bram van Polen van de tegenstander. In eerste instantie leek hij verder te kunnen. Echter moest hij zich even later laten vervangen door Marsman. Zowel Stevens bij zijn aftocht als Marsman bij zijn intrede werd toegezongen door het publiek.

Aan het begin van de tweede helft waren de rollen omgedraaid. FC Twente liet de bal wat meer aan PEC Zwolle. Hierdoor konden de Tukkers er af en toe gevaarlijk uitkomen, maar zoals al zo vaak dit seizoen konden de mannen van Schreuder niet dusdanig doorstoten om gevaarlijk te worden.

Woutje Brama

In de 82e minuut komt PEC Zwolle op voorsprong via uitgerekend Wout Brama. Hiermee leek hij de bekerdroom van zijn voormalig werkgever aan duigen te schieten. Toen was daar Youness Mokhtar die dacht: 'wat Braam kan, kan ik ook.' Met een schot van dichtbij in de dak van het doel, trok hij de stand weer gelijk. Tevens tegen zijn oud-werkgever.

[Google]

Verlenging

De 1-1 stand stond ook na 90 minuten op het scorebord en dus werd er verlengd in de Grolsch Veste. De eerste helft van de verlenging leverde geen doelpunten op en ook de tweede helft van de verlenging leverde geen winnaar op.

Strafschoppen

Geen winnaar na twee helften verlenging dus moesten penalty's de beslissing brengen. Hierin miste FC Twente er 2 en PEC 1. PEC Zwolle speelt dit seizoen de finale van de KNVB-Beker.