Simpele overwinning voor FC Twente aan de Krommedijk

FC Dordrecht en FC Twente speelden vandaag tegen elkaar op het kunstgras aan de Krommedijk. Het was een wedstrijd die getekend werd door fouten aan de kant van de thuisploeg. De eerste fout leverde meteen een doelpunt op voor Twente. Ziyech was alert op een kopbal die verkeerd werd teruggekopt op Filip Kurto. Met slechts één voetbeweging wist hij de bal in het doel te werken.

In de 20e minuut scoorde Bjelland de tweede voor Twente en in 25e minuut maakte Ojo een eigendoelpunt. In dw 26e minuut werd Castaignos, als doorgebroken speler, naar de grond getrokken nadat hij de bal het onderschept van Haddad. Deze mocht meteen met rood van het veld.

[google]Op slag van rust kreeg de sterk-spelende Mokhtar de bal aan de rand van de zestien ingespeeld. Hij kapte naar binnen en rondde feilloos af in de linker beneden hoek: 4-0. Met deze stand gingen beide ploegen de rust in.

In de tweede helft was het beeld zeer eentonig. Twente had de bal op de helft van Dordt en tikte deze rustig rond. Dit leidde af en toe tot kansen, maar leverde geen doelpunten op. Soms werd er balverlies geleden en deelde FC Dordrecht kleine speldenprikjes uit, maar die mochten geen naam hebben.

De eindstand stond dus al in de rust op het scorebord: FC Dordrecht - FC Twente; 0-4

Opstelling FC Dordrecht: Kurto, Fortes, Haddad, Troost-Ekong, Peersman, Ojo, Van Overeem, Van Haaren, Pisas (Gosens/30), Lieder (Meulens/73), Ten Voorde

Opstelling FC Twente: Marsman, Martina, Bengtsson (Lachman/29), Bjelland, Schilder, Ebecilio (Kusk/75), Ziyech, Mokotjo, Corona, Castaignos (Børven/79), Mokhtar

Bijz: ROOD Haddad (26)