Slap verdedigen kost FC Twente drie punten in Arnhem

FC Twente is de tweede helft van de competitie slecht uit de startblokken gekomen. Hake, die met een zeer opmerkelijke opstelling voor de dag kwam, zag zijn ploeg in Arnhem met 3-1 ten onder gaan. Op de overwinning van Vitesse viel niets af te dwingen. Bij FC Twente zag het er met name verdedigend niet goed uit. Zowel bij de 1-0, de 2-0 als de 3-0 ging de verdediging niet vrijuit. Door de nederlaag zakt FC Twente één plek en neemt Vitesse de zevende plek over van de Tukkers.

De eerste twee treffer vielen in de eerste helft. In de 13e minuut scoorde Baker de 1-0 nadat Bijen de bal niet goed wegwerkte en zijn inzet voor de voeten kwam van de vrijstaande Engelsman. Bij de 2-0 gingen zowel Thesker als Trajkovski niet vrijuit. Beide spelers kwamen slap in waardoor Van Wolfswinkel de 2-0 binnen kon werken.

[google]Hake weigerde in te grijpen en na rust was het na twee minuten wederom raak. Bijen passte de bal knullig in de voeten de tegenstander waarna Rashica Thesker op het verkeerde been zetten en de 3-0 langs Marsman schoof. In de 60e minuut greep Hake eindelijk in en bracht Seys en Jensen voor Celina en Bijen. In de 77e minuut, nadat ook de gepasseerde Mokotjo nog werd ingebracht, bracht FC Twente het verschil terug naar twee doelpunten. Seys ging binnen de zestien over het been van Leerdam waarna Klich de strafschop koel langs Room schoot.

In de 81e minuut kreeg Vitessenaar Baker terecht rood wegens het natrappen van Trajkovski die hem al op volle snelheid voorbij was. In de 86e minuut had Seys wederom een penalty kunnen krijgen toen Kashia hem blokkeerde met zijn linkerbeen. Scheidsrechter Janssen beoordeelde het als een schwalbe en gaf de vrije bal aan Vitesse. Het bleef uiteindelijk bij 3-1 in het voordeel van Vitesse.

Marsman, Ter Avest, Bijen (60. Jensen), Andersen, Trajkovski, Thesker, Van der Heyden (73. Mokotjo), Klich, Yeboah, Celina (60. Seys) en Ünal.