Slordig FC Twente strijdend ten onder bij FC Utrecht

Zondagmiddag om 14.30 uur speelde FC Twente zijn uitwedstrijd tegen FC Utrecht in de Galgenwaard onder leiding van arbiter Higler. Voorafgaand aan deze wedstrijd werd al besproken hoe deze twee ploegen aan elkaar gewaagd zouden zijn. FC Utrecht heeft dit seizoen nog niet verloren in eigen huis en FC Twente heeft dit seizoen nog niet gewonnen in een uitwedstrijd.

De eerste minuten van de wedstrijd heeft FC Utrecht duidelijk meer balbezit en druk naar voren dan FC Twente. Twente is wat slordig met de bal en is zoekende. Na een kwartier spelen komt Twente steeds meer in de wedstrijd. In de 18e minuut valt een doelpunt die niemand aan zag komen. Agyepong haalt uit vanaf de punt van de zestien en weet de bal in het net te tikken. Twente staat nu op een 0-1 voorsprong. [google]

Door de goal die gevallen is, zie je dat Twente meer vertrouwen krijgt. Ze spelen rustig, waardoor FC Utrecht vertraagt wordt in zijn snelheid. In de 29ste minuut krijgt Utrecht een hoekschop. Eenmaal voor de goal vangt (letterlijk?!) Letschert de bal en tikt 'm achter Drommel. De stand is hierdoor 1-1. Ondanks beide doelpunten is er voor beide ploegen nog geen echte kans geweest. In de 38ste minuut valt de bal voor de goal van Twente en hieruit valt voor Utrecht het tweede doelpunt. Door een eigen doelpunt van Drommel is de stand 2-1 in het voordeel van de thuisploeg.
In de 40e minuut is er (wederom) hands door een speler van Utrecht, maar Higler besluit dat er doorgespeeld wordt en met succes. Door een hakje van Oosterwijk weet Ziyech de stand op 2-2 te zetten. En met deze score gaan ze de rust in.

Ook in de tweede helft is het duidelijk dat FC Twente afwachtend voetbalt. Ze loeren op de fouten van FC Utrecht, maar zijn slordig tijdens deze omschakeling. Twente speelt prima, maar niet zorgvuldig genoeg. Met nog geen tien minuten op de klok in de tweede helft wordt er even niet opgelet en valt het derde doelpunt voor Utrecht. Het doelpunt staat op naam van Barazite en is het 3-2.

Nog geen minuut later valt er een grote kans voor Twente in duigen. Ziyech weet de bal voor de goal te krijgen, maar Gutierrez weet de gelijkmaker niet te maken. Ondanks de druk van Utrecht is het Twente met de meeste en betere kansen in de wedstrijd. Zo ook in de 77ste minuut. Een goede voorzet van Ziyech zorgt ervoor dat Oosterwijk kan koppen, maar de keeper is balvast. Twente is aan het vechten, zoeken naar de gelijkmaker, maar er zijn teveel slordigheidsfoutjes die tegen zitten. In de 89ste minuut krijg Utrecht een doelschop en deze wordt door Haller binnen getikt waardoor de stand op 4-2 komt. Twente krijg in de extra tijd nog een kans met een vrije bal, hieruit volgt een hoekschop. Helaas valt ook hieruit geen doelpunt. De eindstand van de wedstrijd is 4-2 in het voordeel van FC Utrecht.