Slot schrijft FC Twente niet af: "Ze zijn onze directe concurrent"

De wedstrijd Feyenoord - FC Twente was vooraf de kraker van speelronde 9 van de eredivisie. Een rechtstreeks duel tussen de nummer vier en de nummer vijf van de ranglijst. Uitdager FC Twente reisde vol bravoure af naar Rotterdam en de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht. Tot een domme overtreding van Brenet en Kokcu achter de bal ging staan.

Nog nooit scoorde hij een doelpunt uit een vrije trap in de eredivisie. Dit gebeurde uitgerekend tegen FC Twente. Enkele minuten later was het Cerny, de man die op rechts voor veel gevaar zorgde, die met rood het veld moest verlaten. In de tweede helft had Van Wolfswinkel een grote kans op de gelijkmaker, maar in de huidige vorm zijn ook dit soort momenten niet aan hem besteed. Na de 2-0 was het definitief over.

Het weekend waar zo naar toe werd geleefd in Twente eindigde in een grote deceptie. Tzolis geblesseerd, een aanstaande schorsing voor Cerny en de aansluiting met de top is weg. Toch kreeg de ploeg na afloop van de wedstrijd complimenten van Feyenoord-trainer Arne Slot.

"We hebben nu de nul gehouden, maar hebben veel meer kansen moeten toestaan dan in alle andere wedstrijden hiervoor. Hoe ik FC Twente inschaal? Wij hebben gewonnen van een ploeg die ik op dit moment zie als onze directe concurrent", aldus de oefenmeester in gesprek met de TC Tubantia. "Ze winnen van PSV, spelen gelijk bij AZ, zijn vorig jaar op drie punten van ons geëindigd en hebben de selectie in tegenstelling tot Feyenoord vrijwel geheel intact gehouden.”