Connect with us

Eerste elftal

‘Smal is niet gevaccineerd’: “Dan moet je misschien maar niet gaan spelen”

Published

on

gijs-smal-linksback-fc-twente-2020-2021-grolsch-veste
Foto: Pro Shots

Nadat de selectie van FC Twente anderhalf jaar lang nauwelijks geteisterd werd door coronabesmettingen, was het enkele weken geleden dan toch raak. De gevolgen van de coronauitbraak waren in de wedstrijd tegen FC Utrecht voelbaar.

In dat duel was de selectie namelijk verre van compleet. Hoewel de club het officieel niet wil bevestigen, waren Gijs Smal en Jayden Oosterwolde vrijwel zeker afwezig vanwege een besmetting met het coronavirus.

Tijmen van Wissing weet te melden dat Smal in ieder geval niet gevaccineerd is. “Wat moet je bijvoorbeeld met zo’n Smal; een jongen die zich niet laat vaccineren”, opent de gevaccineerde Van Wissing de discussie met zijn gevaccineerde collega’s Bert van Losser en Jan van Staa in het programma De Oosttribune.

Van Losser reageert. “Ik vind het wel lastig. Ik denk dat iedereen dat voor zichzelf moet kunnen bepalen, maar ook daardoor de consequenties moet ervaren. Als hij dat niet wil, moet hij de consequenties ervaren: de huisregels en de afspraken bij FC Twente.”

Van Wissing antwoordt vervolgens fel. “Dat is gewoon een slap verhaal van je. Ik vind dus dat dat niet kan in een teamsport waar je om miljoenen speelt en waar je bij een bedrijf zit waar je gewoon wekelijks moet presteren.” Waarop Van Losser zegt: “Het allerbelangrijkste in het leven is dat je baas bent over je eigen lichaam.”

Van Wissing kan er met zijn hoofd niet bij. “Dan zit je dus midden in het seizoen, dan je sta je linksback en heb je daar je kans gekregen. Oosterwolde staat centraal en vorig jaar heb je niet alles gespeeld. Dat vind ik zo oliedom, maar er zijn er meer”, doelt de verslaggever op de niet-gevaccineerde spelers binnen de selectie.

solliciteren-bij-eastbridge

Tot slot mengt ook Van Staa zich nog in de discussie. “Als club moet je consequent zijn. Je speelt in een team en je bent elke dag op een trainingsveld met veel mensen. Als er dan één buiten de groep wil vallen door dit soort dingen, dan moet je misschien maar niet gaan spelen”, besluit Van Staa.

12 Comments

12 Comments

 1. sjef

  17 september 2021 at 09:05

  Wie zijn die gasten om iets te vinden van een medische status? Er bestaat iets als beslissen over je eigen lichaam. Gijs Smal (kanjer) beslist om niet mee te doen aan het medisch experiment. Dat moet gerespecteerd worden. In het verleden is maar al te vaak gebleken dat diegenen die zich niet aan de wet houden en recht voor hun mening staan, als helden worden gezien. Er is nog nooit een held voortgekomen uit de groep die braaf achter de wet blijft staat en de leiders blind volgen. Huxley en Orwell hebben dit al bijna een eeuw geleden beschreven. Ieder zijn mening, maar dwing je mening niet op aan anderen. Dat is een gebrek aan respect. Respect is hier wel op z’n plaats. Als Smal vanwege zijn spel een basis plaats verdiend, dan is dat zo. Ongeacht zijn medische status.

 2. Johnny Ligtenberg

  15 september 2021 at 12:13

  Mijn reacties zijn nu vanmorgen al drie maal verwijderd. Mijn mailadres is bij de redactie bekend dus ik wil graag van de censurist een bericht waarom mijn in fatsoenlijk bewoordingen geschreven commentaren worden verwijderd.

 3. Johnny Ligtenberg

  15 september 2021 at 11:34

  Twee maal is mijn reactie op dit artikel verwijderd. Gijs en Jayden moeten wel verschrikkelijk ziek zijn geweest dat ze slechts 1 wedstrijd hebben gemist. Geef hier in vredesnaam eens wat betere informatie dan reclame te maken voor een vaccin.Dan hoeven jullie ook geen comments te verwijderen.

 4. Johnny Ligtenberg

  15 september 2021 at 11:05

  Niet meer dan 3 comments hier op dit indoctrinerende artikel. Ben benieuwd hoeveel er zijn verwijderd. Die van mij in elk geval wel. Ook censuur bij deze site dus.Een advies voor een tekst op een volgend groot doek van de supporters: Gijs en Jayden laat je niet prikken.

  • Martin

   15 september 2021 at 14:12

   Johnny, Je beschuldig je ons van indoctrinatie, censuur en het verwijderen van je berichten. Wellicht zou je wat meer geduld op kunnen brengen. Je post hier voor de eerste keer waardoor je bericht automatisch in de wacht komen te staan bij een moderator. Dit om te voorkomen dat mensen onder meerdere namen actief zijn en te voorkomen dat mensen elkaar uit gaan maken voor dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. Er is in jouw geval helemaal niets verwijderd en er is geen censuur toegepast, je bericht stond gewoon in de wacht.

   Als laatste wil ik je meegeven dat je hier te gast bent. Als iets je niet bevalt dan ben je vrij om naar een ander platform te gaan.

   Fijne dag.

  • Johnny Ligtenberg

   15 september 2021 at 14:33

   Mijn verontschuldigingen aan de beheerder van deze site. Ik was te ongeduldig om plaatsing van mijn reacties af te wachten. Dat dit nu toch is geplaatst weet ik zeer te waarderen en weet voor een volgende maal op deze site hier : geduld dient de mens.

 5. Georg L. Schele

  15 september 2021 at 07:05

  Recent Iraelisch onderzoek heeft aangetoond dat het afweersysteem van een niet gevaccineerde, die Corona heeft gehad, sterker is dan het systeem van iemand die volledig gevaccineerd is. M.a.w. Smal is beter af dan de meesten.

  Mr van Staa: ‘Als hij dan buiten de groep wil vallen’. Hoezo, dit is toch een eigen keuze! We hebben in Nederland al genoeg blinde volgers.

  • Johnny Ligtenberg

   15 september 2021 at 10:18

   Het is belachelijk om iemand te dwingen te laten inspuiten met een middel dat nog niet eens is uitgetest.Dat is pas in 2023. Dan moet het ook nog worden goedgekeurd. De media besteden hier totaal geen aandacht aan. Ook lees je niet in de media dat in Europa al 23000 mensen door het”vaccin”is overleden. Laat aanvoerder Wout Brama zich daar eens in verdiepen in plaats van op spelers in te praten die zuinig zijn met hun eigen lichaam. Zelf ben ik al ruim 50 jaar Twente fan. Tegenvallend voetbal heb ik altijd geaccepteerd maar standpunten zoals Wout Brama inneemt vind ik een aanvoerder onwaardig. Hij mag dan verstand van voetballen hebben maar van de situatie rond Corona heeft hij de ballen verstand. De onwetendheid straalt er van af.Hoe kun je met een lach zoveel onzin vertellen.

 6. John

  14 september 2021 at 23:48

  In den haag moeten ze ook presteren doen ze ook niet en zij gaan ook niet weg,gaat ook om miljoenen maar ze doen niks anders dan het Nederlandse volk voor liegen en bedriegen en aan het lijntje houden. Bah. Lang leve de vrijheid en grondwet

 7. Dani

  14 september 2021 at 23:42

  Het is een vrijwillige prik… deze jongens zijn aan het werk. Voetbal is hun baan mensen die in een cafe werken en niet gevaccineerd zijn mogen ook gewoon werken.

  • Pascal

   15 september 2021 at 08:56

   Ten eerste belachelijk dat er gesproken word over gevaccineerden en niet gevaccineerden. Ieders eigen keus. Een werkgever mag je daar niet toe verplichten. Ben zelf wel gevaccineerd maar iedereen heeft evenveel rechten. Eigen keus….

  • Martalak

   19 september 2021 at 02:45

   Sterker nog, Pascal, een werkgever mag normaal niet eens vragen naar je medische gegevens. Dat je fysieke gesteldheid als sporter getest wordt, en het is logisch dat er dan ook medische gegevens aan de orde komen. Dat is inherent aan de sportwereld. Maar ook daar zitten grenen aan.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

wout-brama-aanvoerder-fc-twente-2020-2021-band. wout-brama-aanvoerder-fc-twente-2020-2021-band.
Eerste elftal4 dagen ago

Behoudt aanvoerder Brama de komende weken zijn basisplek?

Wout Brama maakte afgelopen weekend zijn rentree in de basis bij FC Twente. Brama moest de gehele voorbereiding missen vanwege...

jeroen-heubach-fc-twente-all-stars jeroen-heubach-fc-twente-all-stars
Eerste elftal4 dagen ago

Video: Heubach speelt hoofdrol in gevatte aankondiging voor winactie

FC Twente heeft haar supporters woensdagochtend een unieke kans geboden. In samenwerking met TOTO geeft de club een paar behoorlijk...

propper-unnerstall-twente-utrecht-13-september-2021-grolsch-veste propper-unnerstall-twente-utrecht-13-september-2021-grolsch-veste
Eerste elftal4 dagen ago

Van Staa en Van Wissing loven Unnerstall: “Superlatieven komen tekort”

Hoewel FC Twente afgelopen weekend aantrad met een ‘gemankeerd elftal’, wist het toch voor de eerste keer dit seizoen te...

robin-propper-aanvoerder-fc-twente-augustus-2021 robin-propper-aanvoerder-fc-twente-augustus-2021
Eerste elftal4 dagen ago

Afellay laaiend enthousiast over Pröpper: “Die kan voorlopig niet meer stuk”

Afgelopen weekend wist Robin Pröpper er voor de tweede keer in korte tijd voor te zorgen dat het tijdens de...

jan-de-jong-directeur-eredivisie-cv-2020 jan-de-jong-directeur-eredivisie-cv-2020
Eerste elftal4 dagen ago

Betaald voetbal-directeuren complimenteren supporters: “Loyaal gebleven”

De directeuren Jan de Jong (Eredivisie CV), Marianne van Leeuwen (KNVB) en Marc Boele (Keuken Kampioen Divisie) hebben een statement...

virgil-misidjan-training-fc-twente-2021 virgil-misidjan-training-fc-twente-2021
Eerste elftal4 dagen ago

Misidjan wilde te graag en raakte geblesseerd: “Ik heb daar nu van geleerd”

Virgil Misidjan kwam afgelopen zomer transfervrij naar FC Twente. Na een deel van de voorbereiding te hebben meegedraaid, raakte Misidjan...

supporters-vak-p-twente-augustus-2021 supporters-vak-p-twente-augustus-2021
Eerste elftal4 dagen ago

Video: Vanaf de tribune | Pröpper brengt Vak-P in extase

Afgelopen zaterdag wist FC Twente voor de eerste keer dit seizoen de volle buit te pakken. FC Utrecht, werd in...

janko-luuk-de-jong-theo-janssen-brama-fc-twente-inter. janko-luuk-de-jong-theo-janssen-brama-fc-twente-inter.
Eerste elftal5 dagen ago

On this day: FC Twente tegen Inter in eerste Champions League-duel ooit

Het Champions League seizoen van 2021-2022 is dinsdagavond begonnen. Elf jaar geleden begon het Champions League seizoen 2010-2011. In dat...

gijs-smal-linksback-fc-twente-2020-2021-grolsch-veste gijs-smal-linksback-fc-twente-2020-2021-grolsch-veste
Eerste elftal5 dagen ago

‘Smal is niet gevaccineerd’: “Dan moet je misschien maar niet gaan spelen”

Nadat de selectie van FC Twente anderhalf jaar lang nauwelijks geteisterd werd door coronabesmettingen, was het enkele weken geleden dan...

klaas-jan-huntelaar-schalke-2020-2021 klaas-jan-huntelaar-schalke-2020-2021
Eerste elftal5 dagen ago

Voormalig FC Twente-target Huntelaar stopt definitief met voetballen

Klaas-Jan Huntelaar klaar met voetballen, zo meldt Voetbal International. Het voormalig FC Twente-target heeft op 38-jarige leeftijd besloten om zijn...