Twente Insite

FC Twente Nieuws

Smith geïmponeerd: “Dat FC Twente zó groot is, had ik niet verwacht”

Smith geïmponeerd: “Dat FC Twente zó groot is, had ik niet verwacht”

Voor het vierde seizoen op rij doet FC Twente zaken met Manchester City. Medio 2015 was het Agyepong de als eerste City speler de tijdelijke overstap maakte naar FC Twente. De twee seizoen daaropvolgend kwamen Yeboah, Ünal, Celina en Buckley-Ricketts naar Enschede. Dit seizoen is het de beurt aan enkelvoudig international Matthew Smith.

De 18-jarige middenvelder werd geboren vlakbij Birmingham en speelde tot zijn 12e in de jeugdopleiding van Aston Villa. Een jaar later kreeg hij de kans bij West Bromwich Albion en wederom een jaar later klopte Manchester City aan zijn deur. Een kans die hij niet kon laten schieten en hij vertrok zonder familie naar Manchester.

Bij City speelde hij het afgelopen seizoen in het tweede elftal en maakte aan het einde van het seizoen zijn debuut voor Wales. Opmerkelijk want Smith werd geboren in Engeland en ook zijn ouders zijn Engels. “Mijn hart klopt voor Wales”, zo laat Smith weten in gesprek met Ten Voorde van de TC Tubantia. “Mijn opa van moederskant komt uit Wales. Mensen uit Wales zijn niet zo gek op Engelsen. Die rivaliteit zit diep, zeker bij sportwedstrijden. Ook bij ons thuis levert het nog weleens strijd op. Toen Wales twee jaar geleden op het EK in de poule doorging en Engeland niet, heb ik dat m’n vader wel even laten merken, haha. Hij was wel ontzettend trots toen ik mijn eerste interland speelde voor Wales. Jammer alleen dat Gareth Bale toen met Real Madrid de Champions League-finale moest spelen, waardoor hij er niet bij was.”

Het afgelopen seizoen trainde Smith enkele keren mee met de eerste selectie, maar de stap is simpelweg te groot. Vandaar dat hij ook blij is met de kans die hij krijgt bij FC Twente. Een club die de jonge middenvelder altijd al zag als één van de topclubs van Nederland.

“In Engeland kennen we de club vooral van de successen van Steve McClaren. Ik wist dat FC Twente één van de grootste clubs van Nederland is, maar dat de club zó groot is, had ik niet verwacht. Ik merk het aan alles hoe het hier leeft, ondanks de degradatie. Ik heb gehoord dat de sfeer in het stadion altijd geweldig is, en daar kijk ik echt naar uit. Het is me na een paar weken al wel duidelijk geworden dat deze club op het hoogste niveau thuishoort.”

Sluit je aan bij Pure Energie en krijg een FC Twente shirt kado!
Onze hoofdsponsor Pure Energie heeft een mega actie voor alle supporters van FC Twente. Nieuwe klanten krijgen een gratis FC Twente shirt én een kadobon t.w.v. maximaal €200 euro! Klik op de banner voor meer informatie!

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op