Smith met Wales in EK-kwalificatie onderuit tegen Hongarije

Het nationale elftal van Wales trad dinsdagavond in de EK-kwalificatie aan tegen Hongarije. Bondscoach Ryan Giggs liet vertrekkend FC Twente-middenvelder Matthew Smith in de tweede helft invallen, maar zag zijn ploeg met 1-0 onderuit gaan.

Smith betrad in de 54ste minuut het veld als vervanger voor de 18-jarige Ethan Ampadu. Lange tijd leken beide ploegen een punt uit het vuur te slepen, maar in de 80ste minuut besliste Máté Pátkai namens Hongarije de eindstand op 1-0.

Smith kwam afgelopen seizoen op huurbasis over van Manchester City. De Welshman kwam in totaal tot 37 wedstrijden in het shirt van FC Twente. Hierin was hij goed voor twee doelpunten en twee assists.