Sparta boekt simpele overwinning: FC Twente nog geen kampioen

FC Twente is vrijdagavond nog geen kampioen geworden in de Keuken Kampioen Divisie. Naaste belager Sparta had op het eigen Kasteel geen moeite met laagvlieger Helmond Sport en boekte een eenvoudige 3-1 overwinning.

Sparta ging fel van start tegen Helmond Sport en creëerde al meteen de nodige kansen, toch duurde het tot de 15de minuut alvorens Abdou Harroui de scoren opende voor de Spartanen: 1-0. In de 23ste minuut verdubbelde spits Lars Veldwijk de score, waarna er niet meer werd gescoord in de eerste helft.

In de tweede helft verzuimde Sparta lange tijd om het duel definitief in het slot te gooien, maar het had ook weinig te duchten de Brabantse tegenstander. In de 81ste minuut maakte Veldwijk er 3-0 van met zijn tweede treffer van de avond. In de 88ste minuut maakte Juul Respen nog wel de 3-1 namens Helmond Sport.

Bij een nederlaag van Sparta Rotterdam was FC Twente vrijdagavond al verzekerd van de titel in de Keuken Kampioen Divisie. Maandagmiddag om 14.30 uur heeft FC Twente in de eigen Grolsch Veste zelf de kans om kampioen te worden. Een overwinning tegen Jong AZ volstaat om de titel te pakken. Dan promoveert de club al na één seizoen weer naar de eredivisie.