Sparta vergroot problemen FC Twente na thuiszege op NAC

Het was gisteren voor de eerste keer in lange tijd weer feest in de Grolsch Veste. De ploeg van Marino Pusic won met 2-0 van PEC Zwolle en naderde de directe concurrent Sparta tot op een punt en voerde hiermee de druk flink op. Vanavond nam Sparta het in eigen huis op tegen NAC.

Het werd een spannende avond op het Kasteel, maar helaas voor FC Twente liet de ploeg van Dick Advocaat zich niet gek maken en versloeg NAC met 2-1. Sparta kwam in de 62e minuut op voorsprong, maar deze werd in de 74e minuut teniet gedaan. In de 86e minuut kwam de ploeg van Advocaat voor de tweede keer op voorsprong en gaf deze niet meer uit handen.

Door de overwinning van Sparta is het verschil tussen FC Twente en de Rotterdammers weer opgelopen tot vier punten. Met nog twee wedstrijden te gaan kan FC Twente directe degradatie nog ontlopen, maar dan moet het minimaal vier punten behalen uit de laatste twee wedstrijden. Sparta moet dan op haar beurt beide wedstrijden verliezen of gelijkspelen.

Roda JC wint punt tegen PSV
Eerder vanavond speelde de andere concurrent Roda JC thuis tegen de kersverse landskampioen PSV. De Limburgers hielden een punt over aan de wedstrijd die eindigde in een 2-2 gelijkspel. Hierdoor is het gat tussen FC Twente en Roda JC nu ook vier punten.