Sparta wint van Vitesse, Beugelsdijk geschorst, Willem II nieuwe hekkensluiter

Drie dagen voor de wedstrijd tegen FC Twente moest Sparta op bezoek bij Arnhem om de resterende zes minuten af te maken van de eerder dit seizoen gestaakte wedstrijd tegen Vitesse. Onder leiding van Bas Nijhuis werd om 18:45 uur de wedstrijd hervat bij een 1-0 voorsprong voor de bezoekers uit Rotterdam.

Er vielen geen doelpunten en dat betekent dat Sparta de broodnodige drie punten in de tas kon steken. Het gevolg is dat alle ploegen in de eredivisie nu op 29 wedstrijden staan en Sparta niet langer de hekkensluiter is. De Rotterdammers hebben de rode lantaarn overgedragen aan Willem II.

Nu de wedstrijd is gespeeld, heeft dit ook gevolgen voor het treffen van komende vrijdag. Sparta-verdediger Beugelsdijk pakte in de 18e minuut van het eerste deel van de wedstrijd een gele kaart. Nu de wedstrijd officieel is uitgespeeld blijkt het zijn vijfde van het seizoen. Hierdoor is hij geschorst tegen FC Twente.

Komende vrijdag ontvangt FC Twente de Spartanen in de Grolsch Veste. De wedstrijd is op 81 kaartje na volledig uitverkocht. Sparta-supporter en ESPN-analist Hugo Borst ziet het somber in voor zijn ploeg. "FC Twente heeft een geweldig seizoen. Bij voorbaat ben je kansloos." Toch heeft hij stille hoop. "Je kan jezelf een keer overtreffen.