Spitse schiet Oranje Leeuwinnen naar tweede EK overwinning

Oranje Vrouwen heeft vanavond de tweede pouleoverwinning geboekt op het EK in eigen land. Op het Kasteel in Rotterdam won Oranje Vrouwen met een minimale 1-0 van Denemarken. Het enige doelpunt kwam op naam van FC Twente middenvelder Sherida Spitse. Ze scoorde in de eerste helft vanaf elf meter nadat Van de Donk werd neergehaald binnen de 16 meter.

[google]Oranje Vrouwen was de eerste helft de betere partij, maar de tweede helft kwam Denemarken steeds beter in de wedstrijd. De Denen kregen een flink aantal kansen, maar telkens was het voormalig FC Twente goalie Sari van Veenendaal die een sta-in-de-weg was.

Oranje Vrouwen heeft in de laatste poulewedstrijd genoeg aan een gelijkspel tegen België om de kwartfinales te bereiken. De wedstrijd tegen onze zuiderburen wordt aanstaande maandag om 20:45 uur afgetrapt in Tilburg.

Startopstelling Nederland:
Van Veenendaal; Van Lunteren, Dekker, Van den Berg, Van Es; Groenen, Van de Donk, Spitse; Van de Sanden, Miedema, Martens.

FC Twente Topcoach 2017-2018. Doe mee en WIN!!

De inschrijving van onze speciale ‘FC Twente Topcoach Competitie’ is weer van start gegaan! Stel met een budget van 49 miljoen euro jouw ideale selectie samen en laat zien dat jij de enige echte topcoach bent.

Win mooie prijzen
Net als de afgelopen jaren hebben we weer meerdere prijzen te verdelen waaronder kaartjes voor een wedstrijd naar keuze, FC Twente shirts en meer! KLIK HIER en doe gratis mee.