Twente Insite

FC Twente Nieuws

Statistieken 2016-2017: Klich van onschatbare waarde voor FC Twente

Statistieken 2016-2017: Klich van onschatbare waarde voor FC Twente

FC Twente sloot het seizoen af op een keurige zevende plek in de eredivisie. De verwachtingen werden hiermee overtroffen, aangezien er werd verwacht dat FC Twente mee zou doen in de strijd om degradatie. De Tukkers wisten zich onder René Hake echter al vrij vroeg in het seizoen veilig te spelen. Belangrijk dit seizoen was de rust die de middenvelders Kamohelo Mokotjo en Mateusz Klich in de ploeg brachten.

Wanneer we kijken naar spelers die meer dan twintig wedstrijden hebben gespeeld, is Mokotjo de speler met het hoogste slagingspercentage van zijn passes. 87,1% van de passes die hij verstuurde kwamen aan bij een medespeler. Peet Bijen (86,8%), Stefan Thesker (85,7%) en Klich (82,3%) volgen.

Jeroen van der Lely zette dit seizoen gemiddeld de meeste tackles in. Gemiddeld tackelde hij 3,9 keer per wedstrijd. Hidde ter Avest was de nummer twee bij FC Twente, hij tackelde gemiddeld 3,8 keer per wedstrijd. Klich (2,7) Dejan Trajkovski (1,8) en Mokotjo (1,8) maken de top vijf qua tackles bij FC Twente af.

Klich is niet alleen vaak betrokken bij doelpunten, maar hij pakte ook de meeste gele kaarten. Met acht gele kaarten staat hij op plek één. Trajkovski pakte er vijf, Hidde ter Avest pakte er net als Peet Bijen vier en Jeroen van der Lely en Stefan Thesker pakten er drie. Celina, Ter Avest en Joachim Andersen pakten dit seizoen allemaal één rode kaart. De Poolse middenvelder maakte gemiddeld ook de meeste overtredingen per wedstrijd (1,6). Hij wordt gevolgd door Trajkovski (1,5) en Joachim Andersen (1,2).

Foto: Sportfoto Oost / Ron Jonker

Hoofdsponsor Pure Energie geeft gratis FC Twente shirts weg

Pure Energie heeft weer een mooie actie voor de supporters van FC Twente. Meld je nu aan en ontvang gratis het nieuwe thuis-, uit- of derde shirt. Nieuwe klanten die kiezen voor een 3-jarig contract ontvangen een shirt naar keuze cadeau, bij een 5-jarig contract komt daar nog eens €100 shoptegoed voor de Fanstore bij. Voor meer info klik HIER of op de onderstaande foto.


Reageer op dit artikel

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Abonneren op